BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL

Taksim dayanışması’ndan eyleme devam toplantısı

Taksim Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Rüya Kurtuluş, eylemlere devam kararını açıkladı.

Abone ol

Taksim Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Rüya Kurtuluş, “Bugünden itibaren tüm yurda ve hatta dünyaya yayılan mücadelemizden gelen dinamizmle ve gücümüzle ülkemizde yaşanan her türlü haksızlığa ve mağduriyete karşı direnişi devam ettireceğiz" dedi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açıklamayı, Taksim Dayanışma Platformu adına Rüya Kurtuluş yaptı. Kurtuluş, bu eylemlerin daha bir başlangıç olduğunu ve nöbet tutmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Yüz binlerce insan sokaklarda direnişlerinin 18’inci gününü tamamlamaktadırlar. Bu memleket topraklarının tanık olduğu en büyük hak arama mücadelelerinden biri olarak tarih sahnesinde yer alan bu direniş, daha ilk günden başlayarak yoğun polis şiddetinin hedefi oldu. Yaşam hakkı dahil tüm insan haklarının ayaklar altına alındığı bir süreç içerisindeyiz. Bütün canlıları boğan gaz bombalarının altında, her türlü şiddete karşı sokakları doldurdu. Direnişi birleştirdi ve bir halk hareketine dönüştürdü. Direnişin başlangıcından beri ortaya konan son derece açık ve haklı taleplere karşı hükümet öncelikle görmezden gelme tavrı aldı, ardından direnişi bölme çabaları içerisinde oldu. Haklı direnişimizin baskısıyla talepleri muhatap alma ve tartışma noktasına geldi. Ancak bu daha başlangıç ve ’mücadeleye devam ediyor’ diyoruz” dedi.

GÖZALTILARA "KEYFİ" DEDİ

Gözaltılara da değinen Kurtuluş, “Ayrıca polisin keyfi gözaltı politikası nedeniyle birçok kişi hâlâ gözaltında tutulmaktadır. Gözaltına alınan ve tutuklananların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Gezi direnişi bir özgürlük olarak barışçıl tavrını korudu. Bu süreç boyunca öğrendiğimiz en önemli şeyin mücadelenin zamanla mekanla sınırlandırılamayacağıdır. Özel yaşamımız ve geleceğimiz için nöbete devam ediyoruz. Taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.