BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta büyük buluşma

Uşak GİAD’ın ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda sürprizler yaşandı..

Abone ol
Uşak GİAD’ın ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Başkan Turgut’un yanı sıra Mithat Delen ve Mustafa Aktaş da katıldı.

Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nun Uşak’ta yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan Kütahya Genç İşadamları Derneği (KÜGİAD) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, toplantıda genç işadamlarının iç talebi canlandırılmasını beklediğini söyledi.

Uşak GİAD’ın ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Başkan Turgut’un yanı sıra Mithat Delen ve Mustafa Aktaş da katıldı. Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nun 67. Yönetim Kurulu toplantısında konuşulan konuları Kütahya kamuoyu ile paylaşan KÜGİAD Başkanı Ahmet Volkan Turgut, genç işadamlarının ekonomideki iç talebin canlandırılmasından yana olduğunu ifade etti.

"İHRACAT PAZARINDAKİ DARALMANIN ÜLKEMİZ EONOMİSİNE ETKİSİ AZALMIŞTIR"
Başkan Turgut, genç işadamlarının Türkiye’nin yaşadığı küresel ekonomik krizden iç talebi arttırarak çıkabileceğini belirterek, ”Sanayi Bakanlığı’nın son yaptığı Girişimci Bilgi Sistemi sonuçlarına göre ülkemiz ekonomisinin toplam cirosu 1.3 trilyon dolar. İhracat ciromuz ise 130 milyar dolar.

İhracat ciromuz toplam ciromuzun yüzde 10’u kadar. Bu rakamlara göre ülkemizdeki iş ve aşın yüzde 90’ı iç talep sonucu oluşuyor. Dolayısıyla kendi kontrolümüzdeki iç taleple ilgili alacağımız önlemler sayesinde ihracat pazarındaki daralmanın ülkemiz ekonomisine etkisi azaltılmış olacaktır. Tüm dünyada etkisi hissedilen küresel ekonomik krizden Türkiye’nin iç talebi arttırarak ve girişimcilerin önünü açarak çıkabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Turgut, kilit noktanın iç talebi arttıracak kaynak yapısını ortaya koymak olduğunu söyleyerek, ”Türkiye’nin ekonomi politikalarına yön veren Hazine, Maliye ve Merkez Bankası gibi aktörler makro iktisadi düzenlemelerini bu bakışla yapmalıdır. Biz genç işadamları olarak daha fazla üretmek, ürettiğini satabilecek istikrarlı pazarlar bulabilmek istihdama katkı sunmak arayışında olan girişimcileriz” diye konuştu.