BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak şehitleri son yolculuklarında

Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Rauf Adam Antalya'da, Mehmet Tez'in cenazesi ise Yozgat'ta toprağa verildi.

Abone ol

Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan Adam'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, asker ve polis eskortu ile şehidin Şafak Mahallesi 5123 Sokak'taki babaevinin önüne getirildi.

Şehit haberinin duyulması üzerine ailenin yakınları ve komşuları da eve akın ederek aileyi teselli etmeye çalıştı.

Dokuz aylık asker olduğu belirtilen Rauf Adam'ın acemilik dönemini Isparta'da geçirdikten sonra Şırnak'ın Uludere ilçesine gittiği öğrenildi.

Rauf Adam'ın amcasının oğlu Cemil Adam, gazetecilerin soruları üzerine,ailenin, 1992 yılında terör ve çatışmalar nedeniyle boşaltılan Bitlis'in Kayalıbağ köyünden Antalya'ya göç ettiğini söyledi.

Her gün şehit cenazeleri geldiğini ifade eden Adam, bu kez kendi ailelerinden birini teröre kurban verdiklerini belirterek, "Acımız büyük" diye konuştu.

Olayın şokunu üzerlerinden atamayan Anne Naime ve Baba Zeki Adam yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılırken, evin önünde bekleyen sağlık görevlileri fenalık geçiren aile üyelerine müdahale etti.

Şehit cenazesi, duaların okunmasının ardından cenaze namazı için Uncalı Kent Mezarlığı Camisi'ne doğru yola çıkarıldığı sırada, cenaze evinde bulunan bir grubun zafer işareti yaparak slogan attıkları görüldü.

Bu kişiler, şehidin ailesive yakınları tarafından engellendi. Daha sonra Uncalı Kent Mezarlığı Camisi'nde düzenlenen askeri törene şehidin ailesi ve yakınları ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin,şehidin yakınlarına baş sağlığı dilerken, şehidin tabutu başında ikiz kardeşiTahir ile ağabeyi Abdürrezzak Adam gözyaşı döktü.

Antalya Müftüsü Ahmet Yeleser'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Rauf Adam'ın tabutuna sarılan ve Vali Altıparmak tarafından teselli edilmeye çalışılan yengesi Cemile Adam, ağlayarak, "Ne olur bu kanı durdurun. Anneler ağlamasın" dedi.

Bazı şehit yakınlarının da, "Onların çocukları askere gitmiyor. Amerika'da geziyor. Daha kaç askerimizi toprağa vereceğiz" sözleriyle ağladığı görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin fotoğrafı, ikiz kardeşi TahirAdam tarafından tabutun önünde taşındı. Şehit Piyade Er Rauf Adam'ın cenazesi gözyaşları arasında Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin annesi Naime Adam'ın katılamadığı belirtildi. Cenaze töreninin ardından, Garnizon Komutanı Zafer Çekinin, baba ZekiAdam ve oğlu Abdürrezzak Adam ile bir araya gelerek taziyelerini iletti. 9 çocuklu bir ailenin 6 erkek çocuğundan biri olan Rauf Adam'ın, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde mobilyacı olarak çalıştığı, ikiz kardeşinin vatanigörevini tamamlayıp dönmesinin ardından Rauf Adam'ın askere alındığı belirtildi.

Yozgat
Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mehmet Tez'in cenazesi, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi.

Mehmet Tez'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Yerköy'e getirildi.

İlçe merkezindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine şehit Mehmet Tez'in babası Rasim, annesi Fatma, eşi Tuğba, ağabeyi Fatih ve ablası Sultan'ın yanı sıra Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kıraya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Nuh Korkmaz cenaze namazını kıldırdı.

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, ambulansla götürüldüğü Yerköy Şehitliği'nde toprağa verildi.