BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

İsviçre'den İspanyollara ağır şaka

Kimse bu sonucu beklemiyordu ancak oldu. İsviçre, İspanyolları 1-0 yenerek süpriz yaptı.

Abone ol

İsviçre, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avrupa şampiyonu İspanya'yı 1-0 yenerek büyük bir sürprize imza attı.

İspanya, Brezilya ile birlikte en büyük favori olarak gösterildiği 2010 Dünya Kupası finallerindeki ilk maçında tam bir şok yaşadı.

Euro 2008 şampiyonu, Durban'daki Moses Mabhida Stadı'nda oynadığı H Grubu maçında İsviçre'ye 1-0 mağlup oldu.

İsviçre, Gelson Fernandes'in 52. dakikada attığı golle, altıncı günü geride kalan turnuvanın en büyük sürprizine imza attı.

Fernandes'in golünden sonra ikinci yarıda İspanya ve İsviçre'nin birer şutunda direkler gole izin vermedi.

Klasik kısa pasa dayalı oyunuyla ilk dakikadan itibaren İsviçre yarı sahasına yerleşen İspanya, özellikle ilk 15 dakikadan sonra rakip ceza alanında tehlikeli olmaya başladı.

İspanya rakip kaleye ilk şutunu ancak 17. dakikada çekebildi. David Silva'nın ceza sahasının hemen içinde sol çaprazdan vuruşunda yerden giden top Benaglio'da kaldı.

İsviçre kalecisi Benaglio 24. dakikada mutlak bir pozisyonda gole izin vermedi. Iniesta'nın güzel pasında pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pique rakibinden sıyrıldı, vuruşunda Benaglio topu çeldi.

26. dakikada Reto Ziegler'in kullandığı frikikte Casillas yerden seken topu iki hamleden kontrol etti. İsviçre bu pozisyon dışında İspanya kalesini tehdit edemedi.

Takım arkadaşının da içinde bulunduğu bir pozisyonda sakatlanan İsviçre'nin savunma oyuncusu Senderos 36. dakikada yerini Steve von Bergen'e bıraktı.

45. dakikada soldan hızla ceza alanına giren David Villa rakibinden sıyrıldı ancak topa istediği gibi vuramayınca bir İspanya atağı daha da sonuçsuz kaldı.

İkinci yarıya bir an gole ulaşmak için güçlü başlayan İspanya özellikle sol kanattan Iniesta ile ataklar geliştirdi ama golü yiyen taraf oldu.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

Benaglio'nun uzun kaleci vuruşunda topu önünde bulan Eren hızla ceza alanına girdi, ileri çıkan kaleci Casillas'ın müdahalesinde boşta kalan topu Fernandes boş kaleye yolladı.

İspanya teknik direktörü Vicente del Bosque son yarım saate girerken iki oyuncu birden değiştirdi. David Silva'nın yerine Jesus Navas, Sergio Busquets'in yerine Fernando Torres girdi.

70. dakikada Xabi Alonso'nun sert şutunda top üst direkten döndü. İki dakika sonra Navas sağdan ceza alanına girdi, yerden şutunda top Benaglio'da kaldı.

74. dakikada İsviçre ikinci çok yaklaştı. Eren Derdiyok ceza alanı içinde Capdevilla ve Busquets'i çalımladı, sağ ayağının dışıyla mükemmel vurdu, top direkten döndü.

Del Bosque 77. dakikada Iniesta'nın yerine Pedro'yu alarak son oyuncu değişikliği hakkını kullandı. 79'da Navas'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top yandan auta gitti.

Kalan bölümde ve beş dakikalık uzatmada İspanya'nın çabaları sonuç vermedi.

--------------------------------------------------------------------------------

İspanya: Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Pique, Capdevila, Busquets (61 Torres), Silva (61 Jesus Navas), Alonso, Xavi, Iniesta (77 Pedro), Villa.

İsviçre: Benaglio, Lichtsteiner, Senderos (36 Von Bergen), Grichting, Ziegler, Barnetta (90+2 Eggimann), Gökhan İnler, Huggel, Fernandes, Eren Derdiyok (79 Hakan Yakın), Nkufo.

Gol: 52 Fernandes

Sarı kartlar: Grichting, Ziegler, Benaglio

Hakem: Howard Webb (İngiltere)

Stat: Moses Mabhida