BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  GÜNCEL

Yağış Gümüşhane'de hayatı felç etti

Sağanak yağış Gümüşhane'de Tirebolu karayolunu ulaşıma kapattı, bazı bölgelerde evler boşaltıldı.

Abone ol

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi yakınında sağanak yağmurla birlikte meydana gelen heyelanda Gümüşhane-Tirebolu kara yolu ulaşıma kapandı.

Kürtün Kaymakamı Zafer Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte Kürtün Güngözü köyü mevkisinde meydana gelen heyelan sonucu Gümüşhane-Tirebolu kara yolunun ulaşıma kapandığını, kayan kütlenin Harşit Çayı'nın önünü kesmesiyle su birikmeye başladığını bildirdi.

Kayan kütlenin çok büyük olduğunu ifade eden Engin, ''Heyelan nedeniyle şu ana kadar bize can kaybı ya da yaralanma konusunda bir bilgi intikal etmedi'' dedi. Engin, Karayolları ve Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri ile bölgede baraj inşaatı çalışması yürüten özel bir şirkete ait elemanların iş makineleriyle Harşit Çayı önünde biriken kütleyi kaldırmaya çalıştığını kaydetti.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun olay yerine hareket ettiği, bölgede diğer ilgililerin durumu değerlendirdiği öğrenildi. Bu arada bölgedeki aşırı yağış nedeniyle enerji nakil hatlarında arıza meydana geldi. Bu nedenle Gümüşhane'nin Torul ve Kürtün ilçelerine akşam saatlerinden itibaren elektrik verilemiyor.

DOĞANKENT'TE BAZI KONUTLAR BOŞALTILIYOR

Kayan kütlenin arka kısmında bulunan suyun basıncıyla kütlenin yıkılıp suyun ön tarafta sele neden olabileceği düşüncesiyle Giresun'un Doğankent ilçesinde dere yatağına yakın yerlerdeki bazı konutların boşaltıldığı öğrenildi.

Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Kürtün'deki heyelan sonucu bölgede 1 kilometre uzunluğunda su gölü oluştuğunu belirterek, '' Doğankent ilçe merkezinde HES lojmanları başta olmak üzere Harşit Çayı'na yakın tüm evlerin boşaltılmasına başladık'' dedi. Bu konuda belediye hoparlöründen sık sık anons yaptıklarını anlatan Kabadayı, ''Harşit Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü Tirebolu ilçesine kadar çay kenarında bulunan evlerdeki vatandaşlarımızı da jandarma ekiplerimiz uyarıyor. Bu uyarımız yaklaşık 600 haneyi kapsıyor'' diye konuştu.