BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  DÜNYA

Barzani Türkiye için umutlu konuştu

Irak'ta bölgesel Kürt yönetiminin lideri Barzani, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilişkiler için umutlu konuştu.

Abone ol

Irak'taki bölgesel Kürt yönetimin lideri Mesud Barzani, Yabancı Basın Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilişkilerin geleceği konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Paris'te temaslarda bulunan Barzani, Fransa'dan önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini bu ziyaretin geçmişteki bazı görüş ayrılıkları ve sorunların giderilmesine de önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

Kürt lider Türkiye ile İran'ın yakınlaşmasının kendileri için tehdit ve tehlike oluşturmadığını, Tahran yönetiminin bölücü terör örgütünün İran'daki kolu olan PEJAK üyelerine yönelik operasyon kapsamında Kuzey Irak'ı bombalamasını kınadıklarını söyledi.

Barzani, bu konuda Bağdat'taki merkezi hükümetle temas kurduklarını ve İran nezdinde girişimde bulunulmasını istediklerini kaydetti.

"Merkezi Bağdat hükümetinin İsrail ile hala diplomatik ilişki ve temsilciliği bulunmadığını" söyleyen Mesud Barzani, "Birçok Arap ülkesinin İsrail'le ilişkisi var" diye konuştu.

Kuzey Irak yönetiminin Fransa'dan silah satın alma istemi olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine Barzani, bunun söz konusu olmadığını belirtti.

Fransa'dan Kuzey Irak'ın inşasına destek vermelerini istediklerini ve ilişkileri bütün alanlarda geliştirmeyi arzuladıklarını ifade eden Barzani, dün de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile görüşmüştü.