BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak İl Genel Meclisi toplandı

Uşak'ta, İl Genel Meclisi 11. dönem ikinci yıl Ekim ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminin yapıldığı bildirildi.

Abone ol

Uşak İl Genel Meclisi 11. dönem ikinci yıl Ekim ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında gerçekleştirildi.

Öz Merkez’de bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda yoksullara mikro kredi verilmesi amacıyla Uşak İş Kadınları ve Kadın Girişimcilerini Destekleme Derneği ile protokol yapılması kararlaştırıldı. Toplam 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis birleşiminde her toplantıda olduğu gibi CHP’li üyelerle Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun arasında sözlü tartışma yaşandı.

Gündemin 3. maddesinde yer alan mikro kredi uygulaması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Verdi Cengiz tarafından okundu. Verdi Cengiz konuşmasında şunları söyledi; “Komisyon olarak bu talebin uygun olduğu kararına vardık. İl Özel İdaresi’nce 2010 yılında yoksullara mikro kredi verilmesi için 100 bin TL ödenek ayrılmıştı. Bu kredinin verilebilmesi ve ortak hizmet projeleri uygulamak amacıyla Uşak İş Kadınları ve Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği ile mikro kredi uygulaması için işbirliği protokolü yapılması uygun olacaktır. Ayrıca derneğin talep ettiği tarihi Karaağaç Evi’nin tahsis edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

Bütçe Komisyonu tarafından konuyla ilgili hazırlanan raporun okunmasının ardından meclis üyeleri derneğin yapısı ile ilgili bilgi istedi. Uşak İş Kadınları ve Kadın Girişimcilerini Destekleme Derneği’nin yapısı ve amaçlarıyla ilgili bilgi verilmesinin ardından protokol imzalanması oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine söz verdikten sonra toplantıyı kapattı.