BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP milletvekilleri kampa giriyor

AK Parti'nin Kızılcahamam kampları CHP'ye örnek oldu. CHP ilk kez milletvekilleri için kamp düzenleyecek.

Abone ol

Hafta sonu il başkanlarını bir araya getiren ve Parti Meclisi’ni toplayan CHP gelecek haftada milletvekillerini kampa alıyor.

Abant’ta yapılacak 3 günlük toplantıda milletvekilleri referandum sonuçlarını değerlendirecek, seçim süreciyle ilgili hazırlıklar konuşulacak.

AK Parti kuruluşundan bu yana milletvekillerini yılda bir iki kez kampa alıyor. Bütün milletvekillerinin katıldığı toplantılarda parti politikaları ve yeni dönem üzerine tartışmalar yapılıyor. AK Parti’nin bu uygulaması CHP’ye de örnek oldu. CHP ilk kez milletvekillerini kampa davet etti.

Edinilen bilgiye göre 8-9-10 Ekim’de CHP’nin 101 milletvekili Abant’taki kampa katılacak. Toplantıda hafta sonu il başkanları ve Parti Meclisi toplantısında yapılan tartışmalar ve ortaya atılan görüşler milletvekillerinin bilgisine sunulacak.

Üç günlük kampta referandum sonuçları da masaya yatırılacak. Bölge bölge değerlendirmeler yapılıp, eksiklikler konuşulacak.

Milletvekillerinin ana gündem maddelerinden biri de seçim hazırlığı olacak. Kürt sorunu, Anayasa değişikliği, ekonomik sorunlara çözüm önerileri ve türban gibi gündemin üst sıralarında bulunan konularla ilgili parti politikaları değerlendirilecek.

AK Parti’nin düzenlediği kampa milletvekilleri eşleriyle katılıyordu. Ancak CHP’nin kampına milletvekilleri eşsiz davet edilecek. Aileler arasında kaynaşmayı da önemseyen CHP seçim öncesi yapılacak bir başka kampta eşlerle birlikte ikinci bir davet planlıyor.