BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

UÜ öğrencileri Avrupa yolcusu

GTSO-UÜ işbirliğiyle 25 öğrenci dijital imza uygulamalarını incelemek için Almanya ve Polonya'ya gidecek.

Abone ol

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü iş birliğiyle 25 öğrenci Avrupa'daki dijital imza uygulamalarını incelemek için Almanya ve Polonya'ya gidiyor.

Proje koordinatörü UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Ebru Yeniman Yıldırım öncülüğünde 25 öğrenci Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Öğrencilere proje hakkında bilgiler verildi.

GTSO Başkanı Kemal Akıt, 1897 yılında kurulan ve hizmette 113 yılı geride bırakan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nın devlet ile oda üyeleri arasında köprü kurduğunu vurguladı. Akıt, gençlere hitap ederek, "Çağımız bilişim ve telekomünikasyon çağıdır. Bilişim günümüzde dev bir sektör oldu. Sizler de bu sektörde rol alacak olan gençlersiniz. Ülkemiz elektronik imza uygulamalarına geçiş aşamasındadır. Biz de bu geçiş aşamasında bu proje ile sanayie katkı sağlamış olacağız. Ayrıca şunu da önemle belirtmek isterim ki, bu proje çok sayıda proje arasından kabul edilmiştir. Elektronik imza konusunda Almanya çok ileride. Bu ülkeyi seçmemizin bir sebebi de budur. Bu projeyi çok iyi değerlendirin, hem ülkemiz kazansın, hem sizin geleceğiniz kazansın. Güle güle gidin, bilgi dolu gelin. Bu projenin başlamasında, hazırlanmasında ve AB tarafından kabul edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Toplantı sonunda proje koordinatörü Ebru Yeniman Yıldırım, işletmelerde dijital imza kullanımı ve bilgi güvenliği üzerine seminer verdi.