BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rumelikavağı Mahalle Şenliği başladı

Sarıyer'de, Rumelikavağı Mahalle Şenliği'nin sokak yürüyüşüyle başladığı bildirildi.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Sarıyer Kaymakamlığı, Rumelikavağı Muhtarlığı, mahalle dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve mahalle halkının birlikte gerçekleştirdiği Rumelikavağı Mahalle Şenliği sokak yürüyüşüyle başladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı yürüyüş, Telli Baba Türbesi’nin önünden Rumelikavağı meydanına kadar sürdü. Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi Bando Takımı eşliğinde coşkuyla yürüyen kalabalık, daha sonra düzenlenen paneli takip etti.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, yürüyüş öncesinde yaptığı kısa konuşmada, Sarıyer’in önümüzdeki günlerde kültür, sanat etkinlikleriyle daha da şenleneceğini belirterek, “Özellikle gençlerin içinde olduğu etkinlikleri yaygınlaştırmak zorundayız. Umuyorum ki iki gün boyunca zengin ve eğlenceli etkinlikler bizi bekliyor. Herkesi bu iki gün içinde Sarıyer’imize, Rumelikavağı’na bekliyoruz” dedi.

Sarıyer Belediyesi olarak kültür, sanat etkinliklerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Konservatuarı’nı kuracaklarının da müjdesini verdi.

Bando takımının renk kattığı yürüyüşe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Şinasi Yalçın, Recep Yel, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, meclis üyeleri, Rumelikavağı Muhtarı Cevdet Bayraktar, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, dernek yöneticileri ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı gönüllüsü üniversiteli gençler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası yapılan panelde, Mahalle Muhtarı Cevdet Bayraktar, İbrahim Balcı, Varol Aydın, Basri Demirci, Mehmet Aslan, Zerrin Ayan ile Semra Öktem Sarıyer ve Rumelikavağı’nın tarihi, kültürel özellikleri ile turizm, spor, balıkçılık ve midyecilik faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Panelin açılışında konuşan Adnan Ayber, İstanbul’un yüzyıllardır birçok kültüre ve uygarlığa başkentlik yaptığını ifade ederek, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, yapılacak şenliğin önemine değinerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Panelin sonunda ise Vehbi Koç Vakfı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Sarıyer sınırları içindeki tarihi çınarları anlatan fotoğraflardan oluşan bir de sunum yapıldı.