BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  POLİTİKA

Unutulmaz söz düelloları

Seçim yaklaştı. Liderler meydandan meydana koşturuyor. Peki ya polemikler

Abone ol

Türkiye 22 Temmuz'da sandık başına gidecek. Yaklaşık 2 aydır liderler meydan meydan dolaşırken seçim kampanyalarının başaktörü ise...

-Mazot
-İp
-Erdoğan’ın oğlunun aldığı gemi
-Bakan Pepe’nin oğullarının daire sayısı
-Başbakan’ın 60 bin dolarlık saati
-Daltonlar
-Baykal’ın yaşı
-Başbakan’ın "siyaseti bırakırım" tehdidi oldu.
-Baykal'ın "Rodos'a yüzerim" lafı

İşte yaklaşık iki aydır meydanlarda devam eden kimi gün siyasetin tansiyonunu yükselten kimi gün de mizaha konu olan polemikler, hafızalara kazınan söz düelloları?

MAZOT GÖZDE VAAT OLDU
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın "mazot 1 YTL olacak" sözüyle başlayan vaat yarışına CHP Lideri Baykal ve DP Lideri Ağar da katıldı. Hemen hemen her parti seçim meydanlarında mazotla ilgili vaatlerde bulundu. Mazot bazen de liderlerin tartışmalarına konu oldu...

İP POLEMİĞİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurum mitinginde, halkın üzerine ip fırlatması seçim öncesi idam tartışmalarını yeniden su yüzüne çıkardı. Erdoğan ise ip ve idam tartışmalarında Bahçeli’ye yönelik suçlamalarda bulundu. İki liderde birbirlerini "siyasi terörist" olarak suçladı...

DALTONLAR DA SEÇİMDE
Seçim öncesinde karikatürler de havada uçuştu. AK Parti’nin muhalefet liderlerini Dalton kardeşlere benzeten pankartları ve özellikle Baykal’dan bu pankartlara gelen yanıtlar, seçim kampanyalarına renk kattı.

GEMİ Mİ GEMİCİK Mİ TARTIŞMASI?
22 Temmuz öncesinde, Başbakan Erdoğan'ın oğluna aldığı gemi de malzeme oldu. Gemi tartışması sürerken, Erdoğan'ın, aldığı gemiyi "gemicik" olarak nitelendirmeside yeni bir tartışma başlattı. Baykal ise boş durmadı ve geminin boyunu söyleyerek "bu mu gemicik, aman gemiyle gemiciği sakın karıştırmayın" diyerek polemiğin içine girdi. Gemicik seçim meydanlarında ayrıca "Tayyip bize gemicik alsana" sloganlarına ve afişlerine de konu oldu.

ERDOĞAN’IN SAATİ KAÇ PARA?
Liderler arasında atışmalara neden olan bir başka konu ise Başbakan Erdoğan'ın saati oldu. Baykal, Erdoğan'ın kolunda 60 bin dolarlık saatle gezdiğini iddia etti. Erdoğan ise saatinin değerini 10 bin dolara kadar indirdi. Baykal'a da “Sayın Baykal, saati 15 bin dolara sana vereyim. O fazla gelirse 10 bin dolara da fit olurum" dedi ve tartışma alevlendi.

YAŞ 70 TARTIŞMASI
Başbakan’ın saatiyle ilgili tartışmalar Erdoğan’ın sözleriyle Baykal’ın yaşıyla ilgili tartışmalara dönüştü. Erdoğan, Baykal'ı, "Yaş 70 olmuş ama hala siyasi etik diye bir şey yok.” sözleriyle meydana taşıdı. Baykal ise, bu tartışmaya şöyle yanıt verdi; "Yaşım 70 değil 68. Hiç kompleksim yok. Bu güne kadar saçımı bir kez bile boyatmadım"

ERDOĞAN "SİYASETİ BIRAKIRIM" DEDİ
22 Temmuz seçimlerini hafızalara kazıyacak bir başka söz de Başbakan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan Isparta mitinginde “tek başımıza iktidar olmazsak siyasetten çekilirim” dedi ve Bahçeli ve Baykal'ı da aynı tavrı izlemeye çağırdı. Erdoğan'a ilk rest MHP ve CHP cephesinden geldi. Erdoğan'ın sözlerini Bahçeli, "Başbakan son siyasi yolculuğuna çıktı" diye yorumlarken Baykal da "Başbakan gidici olduğunu tescil etmiş oldu" sözleriyle yanıtladı.

BAYKAL YÜZECEK, AĞAR YÜREYECEK
Liderler, Erdoğan’ın çekilme çağrısına olumlu yanıt vermezken, Baykal seçime ilişkin iddiasını "Rodos’a kadar yüzerim" Ağar da "Edirne’den Hakkari’ye kadar yürürüm" sözleriyle ortaya koydu.

ERBAKAN RENK KATTI
Seçim öncesinde, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’la birlikte parti mitinglerine katılan eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın AK Parti’yi hedef alan sözleri de 22 Temmuz öncesi hafızalarda yer tutan sözler arasında yer aldı. Erbakan, "AKP’ye oy veren yahudiye oy verir" derken, AKP’yi "kireç suyu" olarak nitelendirdi.