BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  POLİTİKA

İktidar değişikliğine ihtiyaç yok mu?

AK Parti iddialı. Başka iktidar olmaz diyor başka birşey demiyor.

Abone ol

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, ''Ülkenin iktidar değişikliğine ihtiyacı bulunmuyor'' dedi.

Ergin, Dedeman Otel'de iş adamlarıyla yaptığı toplantıda, ''Seçim heyecanı
yaşanmıyor, eski hava yok'' sözlerine yanıt vererek, ''Çünkü, milletimiz yeni bir hükümet ve iktidar değişikliği istemiyor. Bu yüzden de ülkede seçim havası yaşanmıyor'' dedi.

AK Parti'nin yeniden hükümeti kuracağına inandığını belirten Ergin, konuşmasına şöyle devam etti:

''AK Parti dışında diğer partilerin tek başına iktidara geleceğini söylemek
mümkün değil. Aziz milletimiz, geçmişte koalisyon hükümetlerinde yaşadığı
sıkıntıları göz önünde bulundurarak iktidar değişikliği istemiyor.

Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin yaptıkları ortada. Bu ülke artık koalisyon hükümetlerini kaldıramaz ve yeni krizleri taşıyamaz. Milletimiz bunun bilinci içerisinde. Oy vereceği partinin tek başına iktidara gelmesini istiyor.

AK Parti'nin alternatifi olan CHP ve MHP'nin tek başına iktidara gelmelerine ihtimal verilmiyor. Kaldı ki, MHP henüz baraj sorununu aşmış değil. AK Parti'nin yeniden hükümeti kuracağı inancındayım.''

Ergin, 60. hükümeti kendilerinin kurması halinde öncelikle iki sorunu ele
alacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi: ''Yeni dönemde partimizin öncelikli hedefleri, sulama, müze ve turizm sektörü. Sulama konusunda ivedilikle çalışmalar başlatılacak. Yeni sulama göletleri ve barajlar konusunda projeler yatırım programına alınacak.

Müze ve turizm sektörü konusunda da titizlikle uygulanacak yeni yatırım programları Meclise getirilecek. Ülkenin istikrarı için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye cumhuriyeti, Büyük Önder Atatürk döneminde sıçrama yaptı. Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde de hizmet ve yatırımlar gördü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde de ülke aşama kaydetti.''

Toplantıya Hatay Genç İş adamları Derneği Başkanı Emir Kavvasoğlu, Antakya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyeleri ile iş adamları katıldı.