BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Liderlerin miting karnesi

Liderler, meydanlarda seçmenle buluştu. Hangi lider kaç miting yaptı?

Abone ol

22 Temmuz öncesi liderler miting maratonunda sona geldi. Liderler yaklaşık 1.5 aydır il il dolaşırken, seçim öncesi miting rekorunu ise “devletin olanakları ile seçim kampanyası" yürütmekle eleştirilen Başbakan Erdoğan kırdı.

ERDOĞAN 54 İLDE MİTİNG YAPTI
Miting programını, “vefa göstererek" 15 Haziran’da Siirt’ten başlatan Başbakan Erdoğan’ın gerçekleştirdiği miting sayısı 19 Temmuz itibariyle 54’e ulaştı. Anadolu’nun büyük bölümünü dolaşan Başbakan, son olarak 19 Temmuz'da Bayburt'ta miting yaptı.

BAYKAL SONRADAN AÇILDI
Seçim startını 26 Mayıs’ta Mersin’den veren CHP lideri Deniz Baykal ise miting programını Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren yoğunlaştırdı.

Baykal, Mersin’le başlayan miting maratonunda son olarak Eskişehir mitingini yaptı. Baykal 31 ilde miting yaptı.

KUTAN 22 İLDE SEÇMENLE BULUŞTU
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve milli görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan da meydanlarda seçmenle buluştu. 22 Haziran’da Kocaeli Gebze’de miting maratonunu başlatan Kutan, kimi illerde seçmene Erbakan ile birlikte seslendi.

Kutan, 22 Haziran'da başlattığı miting programında 22 ilde miting yaptı.

AĞAR 21 İLDE MİTİNG YAPTI
Seçim startını Adnan Menderes’in memleketi Aydın’dan veren Ağar, 19 Temmuz itibariyle 21 ilde miting gerçekleştiren Ağar son mitingini ise seçim bölgesi Elazığ’da gerçekleştirecek.

BAHÇELİ 19 İLDE SEÇMENLE BULUŞTU
Miting maratonunu 9 Haziran’da Adana’dan başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli ise son mitingini 21 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirecek.

UZAN BÖLGE TOPLANTILARI YAPTI
Genç Parti lideri Cem Uzan ise 12 Haziran’da İstanbul’daki aday tanıtım toplantısı ile seçim çalışmalarına başladı. Miting düzenlemek yerine seçim gezilerinde halkla selamlaşmayı tercih eden Uzan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Denizli, İzmir, Bursa, Adana, Mersin gibi illerde seçim turları gerçekleştirdi.