BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  DÜNYA

Ünlü sosyal medya fenomeni hayatını kaybetti! 2 gündür hiçbir şey yemedi

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Alman sosyal medya fenomeni Josi Maria, arkadaşıyla tatil için gittiği Büyük Kanarya adalarında halk arasında 'manken hastalığı' nedeniyle hayatını kaybetti.

Abone ol

Halk arasında 'manken hastalığı' olarak bilinen ve "sıfır beden" olma isteğiyle gelişen anoreksiya nervoza, özellikle genç kızları tehdit ediyor. Alman sosyal medya fenomeni Josi Maria (24), iki gün önce tatil için gittiği spanya’daki Büyük Kanarya adasında Halk arasında 'manken hastalığı' olarak bilinen ve "sıfır beden" olma isteğiyle gelişen anoreksiya nervoza nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Takipçileriyle sık sık anoreksiya ile mücadelesini paylaşan genç fenomenin tatile birlikte gittiği arkadaşı Vanja Resova, arkadaşının iki gündür bir şey yemediğini söyledi. Yerel medyaya konuşan Reseva,“Gece yarısından kısa bir süre sonra uyandığımda artık nefes almadığını fark ettim. Onu uyandırmaya çalıştım. Uyanmayınca ise  yardım almak için resepsiyona gittim. Gerekli müdahale yapıldı ancak, netice alınmadı" dedi. 


"Yardımı kabul etmek bir güç işaretidir"
Sosyal medyada arkadaşı için paylaşımda bulunan Resova,  'Her gün birçoğunuzu olumlu olanı görmeye ve güçlü kalmaya motive etti.Tanrı'nın istediği gibi, şimdi meleklerle birlikte yukarıda ve bize bakıyor” dedi ve “Yardıma ihtiyacım var demeniz önemlidir. Yardımı kabul etmek bir güç işaretidir” ifadelerini kullandı.

Manken hastalığı nedir?
En tehlikeli psikolojik sağlık sorunları arasında yer alan "manken hastalığı" yani anoreksiya nervoza rahatsızlığı ölümle sonuçlanabiliyor. Uzmanlar, anoreksiya nervoza hastalarının aynı yaş grubunda olan bir bireye göre 50 kat fazla ölüm riski bulunduğu ifade ediyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hugh Jackman hissesini çalışanlara hediye etti! Reklamda çıplak şekilde oynamıştı
Foto Galeri Hugh Jackman hissesini çalışanlara hediye etti! Reklamda çıplak şekilde oynamıştı Galeriye Gözat