BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ünlü jokey eniştesi mi vurdurttu?

Türkiye'nin ünlü jokeylerinden Halis Karataş hakkında, eniştesi Ahmet Akbulut'i silahla vurdurduğu iddiasıyla dava açıldı.

Abone ol

Türkiye'nin ünlü jokeylerinden Halis Karataş hakkında, kendisini şikeyle suçlayan eniştesi Ahmet Akbulut'i silahla vurdurduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük jokeylerden biri olan Halis Karataş'ın, eniştesi Ahmet Akbulut'u bacağından vurdurma olayında azmettirici olduğu ortaya çıktı. Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü soruşturma sonunda, Karataş hakkında Akbulut'un vurulması için Hakim Akdemir'i azmettirdiği gerekçesiyle 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Ahmet Akbulut'un, Halis Karataş'ın ağabeyi Hüseyin Karataş'ın ganyan bayiinde çalıştığı, Karataş'ın da Türkiye Jokey Kulübü'nde (TJK) jokeylik yaptığı anlatıldı. İddianamenin devamında, "2005 yılında Ahmet Akbulut, Halis Karataş hakkında 'anlaşmalı yarışlar yapılmaktadır. Yarışlarda şike yapılıyor' şeklinde yazılığı basına açıklama yapmıştır. Akbulut'un açıklaması üzerine jokey Halis Karataş'ın azmettirdiği Hakim Akdemir'in yaralama olayını gerçekleştirmiştir. Diğer şüpheli Yakup Amaç da olaya karışmıştır' ifadeleri yer aldı.

Savcılık, Ahmet Akbulut'u bacağından yaralayan Hakim Akdemir'in 6 yıla kadar hapsini isterken, Akbulut'un vurulmasına yardım eden Yakup Yamaç'ın ise 3 yıla kadar hapsini istedi.