BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ANAP lideri Uzun: Toparlanıyoruz

22 Temmuz seçimlerine katılamayan ANAP, yerel seçimlerde var. Genel Başkan Salih Uzun, “Bu partimizin toparlanma seçimi” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Anavatan Partisi, her türlü olumsuzluğa karşın yerel seçimlere katılarak, bir toparlanma süreci başlattı. İNTERNETHABER’e konuşan Genel Başkan Salih Uzun, “22 Temmuz genel seçimlerine katılmayan partisinin bir yıpranma süreci yaşadığını ancak yerel seçimler arifesinde yeniden bir toparlanmaya girdiğini” söyledi.

SEÇİME GİRMEK SORUMLULUĞU
Partisinin yaşadığı sıkıntıların aşılması sürecine girdiğini ve yerel seçimlere katılarak, yeniden siyaset sahnesinin etkin aktörü haline gelmek için bir toparlanma süreci başlatıldığını belirten Uzun, şunları söyledi:

“Hayatında bir kez bile olsa Anavatan Partisi’ne oy vermiş, bu partinin herhangi bir kademesinde görev almış insanlara karşı partinin seçimlere girme sorumluluğu var. Bu nedenle mümkün olan her yerde aday çıkartmaya çalıştık. Partimiz 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşanan merkez sağ birlikteliğini gerçekleştirme sürecinde aldığı yara sonrasında yaşadığı travmayı atlattı. Artık yeniden derlenip toparlanma ve ülkeyi yönetemeyen bu iktidara karşı bir alternatif olabilme sürecini başlatma noktasındadır. Seçimler sonrası siyasi arenada önemli değişiklikler yaşanacaktır ve bu süreçte Anavatan Partisi olarak ülkemize hizmet için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme gayreti içinde olacağız.”

GELECEK HESAPLARI
Anavatan Partisi’nin Türkiye’nin kalkınma ve büyüme sürecini başlatan ve siyasete hizmet yarışını getiren parti olduğunu dile getiren Uzun, Mesut Yılmaz’ın yeni bir merkez parti yapılanması içinde yer alıp almayacaklarına ilişkin olarak da, “Bunlar bu günün hesabı değil. Bizim şu anda tek düşündüğümüz partililerimizin morallerini yukarıya doğru çıkartma çabasıdır. Siyasette varsayımlar üzerine konuşmak doğru değil” dedi. DP ile yeniden bir birleşme süreci yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin olarak da, “Bu şimdilik çok mümkün görülmüyor. Ama seçim sonrası gelişmeler çok farklı olabilir” diye konuştu.

ÖZAL BİRİKİMLİ
Partinin her kesimden temsilcisi bulunduğunu ve bu kesimleri yeniden bir araya getirmek için yoğun bir çaba içinde olduğunu yineleyen Salih Uzun, İstanbul’da aday gösterdiği Ahmet Özal’ın, CHP ile AKP arasında sıkışan seçmen için iyi bir üçüncü aday olduğunu kaydetti. Özal’ın sadece soyadıyla tanınmasının bir şanssızlık olduğunu da belirten Uzun, “kariyeri ve özgeçmişi çok dolu. Birikimi ile rakiplerini geride bırakabilecek bir isim. Ancak insanlar Ahmet Özal’ın bilgi birikiminden önce soyadına bakması nedeniyle değeri yeteri kadar anlaşılmıyor” dedi.