BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  GÜNCEL

Yenilgi Baykalı tahtından eder!

CHP'nin açılımları, Deniz Baykal’ın başına bela olacak. CHP’de parti içi muhalefet seçim sonrası hesap sormaya hazırlanıyor.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP lideri Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde hedeflenen başarıyı yakalayamazsa, seçim sonrası ‘açılım hesabı ‘ vermek zorunda kalacak.

Her mahalleye bir Kur’an Kursu söyleminde bulunan İzmit Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’in söylemi ve çarşaf açılımı CHP içindeki muhalefeti rahatsız etti. Bu açılımların partiye zarar verdiği ve kuruluşundan bu yana sürdürdüğü çizgide ciddi sapmalara neden olduğunu düşünen parti içindeki Baykal muhalifleri, bu açılımları gündeme getiren Gürsel Tekin Sefa Sirmen gibi isimlere geçit veren Deniz Baykal’dan hesap sormaya hazırlanıyor.

Seçim öncesi partiye zarar vermemek için şimdilik suskun kalan ancak kulislerde sık sık eleştirilerini dile getiren CHP içindeki muhalif isimler, yerel seçimlerde beklenen başarının yakalanmaması halinde harekete geçecekler. Baykal’ın hesabı ise başka. Baykal seçimlerde istediği başarıyı sağlarsa, olağanüstü kurultaya giderek yeni tüzüğü uygulayacak ve statükocu gördüğü bazı kurmayları ile yollarını ayıracak.

CHP’nin türban, çarşaf ve Kur’an Kursu açılımların ardından özellikle CHP’nin Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Bedir’in Kadiri tarikatının İstanbul’daki liderlerinden Abdülhafız Aydın’a da parti rozeti takması muhalifler için bardağı taşıran damla oldu. CHP’nin laik kesimin partisi olduğuna ve Atatürk’ün kurduğu parti olarak sürdürdüğü çizgisinden ciddi bir sapma yaşadığına inanan muhalifler olası bir seçim başarısızlığının nedenini bu açılımlara bağlayıp, muhalefet bayrağı açmaya hazırlanıyorlar.

Yerel seçimlerin sonucunu heyecanla bekleyen en önemli muhalif, Baykal’ın son kurultayda rakibi olan Samsun Milletvekili Haluk Koç. Kurultay yenilgisi ardından sessizliğe bürünen Koç ve ekibi son günlerde yeniden hareketlendi.