BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Altınoktan tuhaf hareket

Önce istifasını açıkladı. Ardından bağımsız aday olacağını söyledi. Sonunda yaptığı ise şoke etti. Bu kararın perde arkasında ne var?

Abone ol

Ankara'da Turgut Altınok fırtınası esti. Geceyarısı AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Turgut Altınok daha sonra bağımsız aday olacağını söylemişti.

Sonra da YSK'ya 'yetişemediği' için adaylık dilekçesini veremedi ve dolayısıyla aday olamadı.

Ama Altınok'un yetişememe bahanesi inandırıcı gelmedi. Kulislere göre Altınok'un Erdoğan'ı kıramadığı için bağımsız aday olmadığı söyleniyor.

Var olduğu söylenen "gizli video görüntülerinin" de bu geri adımda etkili olduğu da konuşulanlar arasında...

YSK'YA YETİŞEMEDİ ADAY OLAMADI

Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un, AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesinin ardından bağımsız aday olmaya karar verdiği öğrenildi. Altınok'un bağımsız adaylık için bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kuruluna başvurması gerekiyordu.Ancak Altınok'un, başvuru saati bitmeden ilçe seçim kuruluna yetişemediği için dilekçesini veremediği bildirildi.

CANLI YAYINDA BAĞIMSIZ ADAYLIK SİNYALİ VERMİŞTİ

Altınok 'YSK'ya yetişemeden' hemen önce canlı yayında bağımsız adaylık sinyalini vermişti. Kameraların karşısına geçmiş ve "listede anlaşamadık, adaylıktan çekildim" demişti ama konuşmasında veda etmekten çok başarılarının altını çiziyordu. Başka partiden aday olmayacağını kesin bir dille ifade ederken, 'bağımsız aday olacak mısınız?" sorusunu manidar bir gülümsemeyle yanıtsız bıraktı. Bu konuşmanın ardından da bağımsız aday olma kararını resmen açıkladı. Ama sonra ne olduysa YSK'ya yetişemedi ve bağımsız aday olamadı...

ALTINOK NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
Diğer sayfada

[PAGE]

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Altınok şunları söyledi:

- Benim mücadelem kravatlı kenelereydi!

- Zamana ve zemine göre hareket edenlerden olmadık. İkbal ve istikbal beklemedik, kimseye eğilmedik.

- Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı satmadık. Aday adaylık sürecimizde listede anlaşmazlıklar oldu. AK Parti belediye başkan adaylığından çekildim. Her şeyden önce yola çıktığın arkadaşları satmamak önemlidir. Benim ilkem budur.

ÇAMUR ATANLARI KINADI

- Çekilmemi ahlaki olmayan şekilde lanse edenleri kınıyorum

- 15 yılın sonunda şunu söylüyorum. Allaha şükür para pul yüzünden bir davam olmadı. Keçiören kimseyi zengin etmedi, Keçiören zengin oldu.

- Turgut Altınok bu iftiralarla yıpranmayacak kadar güçlüdür. Çamur at izi kalsın. Bunlar ayıptır. Terbiyesizliktir. Vicdanı olmayanların yaptığı şeylerdir.

- 15 yıl boyunca Keçiören belediyesinden 1 lira bile harcırah almadım. Ne uçak parası ne başka bir şey... 15 yıldır benim çoluğum çocuğum makam arabama binmemiştir.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MI?

- Güneş balçıkla sıvanmaz.. Ama burada yazılmış olan bir belediyecilik destanı vardır. Burada marka bir belediyecilik vardır. Bunu hazmedemeyenler farklı çamurların içine girmişlerdir. Onları da kınıyorum ve tel'in ediyorum.

- Partimden istifa etmedim. Başka bir pardiden aday değilim.

'Bağımsız aday olacak mısınız?" sorusuna ise manidar bir şekilde gülümseyerek geçiştirdi.