BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türkten şok eden söz!

DTP'li Türk, Meclis kürsüsünden AK Parti'yi eleştirirken öyle sözler etti ki akıl sır ermedi. İşte Türk'ün o açıklamaları;

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk, AK Parti'nin son günlerde uyguladığı politikalarla tabanlarını tahrik ettiğini iddia etti. Türk, "AKP aklını başına almalı. Yoksa doğacak bir kaos hükümete de devlete de pahalıya patlayacaktır." tehdidinde bulundu.

Türk, TBMM'de partisinin grup konuşmasını yaparken, AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Türk, bir buçuk yıldır Meclis'te sürekli barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini iddi etti. Buna rağmen, hükümet ve devletin her türlü baskı ve şiddeti uyguladığını öne süren Türk, "Bu şiddetin, altında ne yatıyor acaba?" diye sordu. DTP Genel Başkanı Türk, şöyle konuştu:

"DTP AVINA ÇAKILMIŞTIR"

"Güvenlik güçleri, DTP'lilerin avına çıkmıştır. Milletvekillerimiz tartaklanıyor, her türlü hakaretlere maruz kalıyor. Bunun altında Başbakanın 'çocuk da olsa, kadın da olsa polis gereğini yapacak' sözü yatıyor. 12 Eylül'de cuntacılar, küçük çocukları asıyordu, AKP ise çocukları zindanlara tıkıyor."

"DEVLETE PAHALIYA PATLAR"

Türk, AK Parti'nin yerel seçim korkusu yaşadığını ileri sürdü. Bunun için bölgede şiddeti artırmaya çalıştığını ifade eden Türk, "Dün AKP'nin makarna ve kömürünü dağıtan valiler, şimdi de insanların meydanlarda miting yapmasını engelliyor. AKP bölgede OHAL yaratarak yeniden bir şiddet ortamına zemin hazırlıyor. AKP aklını başına almalı. Yoksa doğacak bir kaos hükümete de devlete de pahalıya patlayacaktır. AKP, özgürlükleri kısıtlıyor, dilleri yasaklıyor, farklı kimlikleri yok sayıyor." şeklinde konuştu.