BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Ünlü hacker piştide basıldı!

Hacker Kiev bankalardan tırtıkladığı parayla alem yaparken yakayı ele verdi. Kiev, Bahama'ya tatile gidecekmiş!

Abone ol Bilişim polisinin ses getiren hacker operasyonlarının ardından her yerde aradığı ve sanal hırsızlara yazılım desteği verdiği belirlenen Mert O., Ankara'da yakalandı.

Kart kopyalama olaylarının ardından zanlıların elde ettiği paraları harcamak için tropikal bölgeleri tercih ettikleri, Mert O.'nun da Bahama Adaları'na gitmek üzereyken gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü birimleri, basında uzun süre yer alan "Karnaval Operasyonu" ve "Chao" isimli Çağatay Evyapan'ın yakalanması çalışmalarının devamını da getirdi. Bu iki operasyonda adı geçen ancak izini kaybettirmeyi başaran Mert O. Ankara'da ortaya çıktı.

Camiadaki kod adı Kier

Bilişim polisini peşinden koşturan ünlü hackerin, aralarında Çağatay Evyapan'ın da bulunduğu bazı kişilere yasal olmayan bazı işlerinde yazılım desteği sağladığı tespit edildi. Kendi camiasında "Kier" ismini kullanan zanlının Ankara'daki bir evde kaldığı ve S.O sahte kimliğiyle dolaştığı bilgisine ulaşıldı. Evde pişti oynarken yakalanan Kier'in Cumartesi günü sahte pasaport kullanarak Bahama Adalarına gitmeyi planladığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edildi

Zanlının yurt dışına çıkışının önüne geçmek isteyen İstanbul polisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü birimleriyle irtibata geçerek zanlıyı kaldığı evde gözaltına aldı. Mert O. İstanbul'a getirilerek Bilişim Şube'de sorguya alındı. Edinilen bilgilere göre zanlının Karnaval Operasyonu'nda Sadun Ö. İle birlikte çalıştığı ancak aralarının açılması nedeniyle Çağatay Evyapan ile çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 23 yaşındaki zanlı Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.