BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Hindistan yolcusu

Erdoğan, Hindistan'a gidiyor. Başbakan'ı ilk olarak Cumhurbaşkanı Patil kabul edecek. İşte Erdoğan'ın programı;

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'a yarın yapacağı resmi ziyarette Hindistan Cumhurbaşkanı Pratibha Patil tarafından kabul edilecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Hindistan ziyareti sırasında, Başbakan Manmohan Singh, Dışişleri Bakanı Pranabh Muherjii ve ana muhalefet liderinin de aralarında bulunduğu yetkililerle görüşeceği bildirildi.

Erdoğan'a, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanı sıra milletvekilleri, resmi yetkililer, iş adamları ve basın mensuplarından oluşan heyetin eşlik edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Küresel bağlamda öne çıkmakta olan ve ülkemizle iyi ilişkilerini geliştirme niyetini beyan etmiş bulunan Hindistan'a bu sene içerisinde sırasıyla Dışişleri Bakanımız Ali Babacan ve ardından Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen'in gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sağlanan ivme ve açılımların somut yönde sonuçlar verebilmesi bağlamında sayın Başbakanımızın bu ziyaretine her ülke tarafından önem atfedilmektedir.

Sayın Başbakanımızın ziyareti kapsamında, Hintli mevkidaşı Başbakan Singh'in yanı sıra Hindistan Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, iktidar ve ana muhalefet siyasi parti liderlerinin aralarında bulunduğu yetkililerle temaslarda bulunacak, Yeni Delhi ve Agra şehirleri dışında Hindistan'ın önde gelen ekonomi merkezlerinden Bangalore'u ziyaret ederek iş çevreleri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

Sayın Başbakanımız Hindistan'daki resmi temaslarında, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğimizin derinleştirilmesi imkanları üzerinde duracak. Ayrıca her iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş teatisinde bulunacaktır.''