BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan Baykala destek

Baykal'ın 'Çarşaflı üye' açılımına BBP'den destek. Yazıcıoğlu hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP'nin 'Çarşaflı üye' açılımıyla ilgili olarak, "Herhalde CHP seçim yaklaşırken normalleşme imkanı buldu. Faydalı bir açılım olarak görüyorum." dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine CHP'nin tartışılan 'çarşaflı üye' açılımını değerlendirdi. CHP'nin bu açılımı için 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunan Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

"Bu ülkede kim nasıl yaşıyor ve inanıyorsa herkesi öyle kabul etmek, siyasetin en başta gelen görevidir. Anormal görmedim, tabi buldum. Normalde haber değeri bile olmaması lazım. Herkes mezhebine, inancına, giyimine bakmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit bir bireyidir. Herhalde CHP seçim yaklaşırken normalleşme imkanı buldu. Faydalı bir açılım olarak görüyorum. Türkiye'de siyaset çifte standartlı yaklaşımından kurtulmuş olsa bu tür çelişkiler ortaya çıkmaz. Konu CHP tarafından Anayasal bir sorun haline dönüştürüldüğü için şimdi medya tarafından orijinal bulunuyor. Türkiye'yi normalleştireceksek böyle normalleştireceğiz. CHP'nin yeni açılımı hayırlı olsun."