BIST 10.471
DOLAR 32,71
EURO 34,99
ALTIN 2.445,36
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soyludan başsağlığı

Soylu, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın vefatıyla Türkiye'nin büyük bir devlet adamını kaybettiğini belirtti.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın vefatıyla Türkiye'nin büyük bir devlet adamını kaybettiğini belirterek, ''Türkiye, en ihtiyaç duyduğu bu dönemde hizmetinden istifade edebileceği hem siyaset hem de devlet adamını kaybetmiştir'' dedi.

Aktan'ın vefatının ardından Akay Hastanesi'ne gelen Soylu, Aktan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Soylu, Aktan'ın ani ölümünden büyük üzüntü duyduklarını, Türkiye'nin büyük bir devlet adamını kaybettiğini söyledi.

Soylu, ''Türkiye, hafızasını, bilgisini, birikimini, tecrübesini kendisinde yoğunlaştırarak, Türkiye'nin en ihtiyaç duyduğu bu dönemde hizmetinden istifade edebileceği hem bir siyaset adamını hem de devlet adamını kaybetmiştir. Ülkemizin, ailesinin, MHP'nin ve Dışişleri bürokrasisinin başı sağolsun'' diye konuştu.

Aktan'ın değerlendirmelerini, vatanseverliğini ve düşüncelerini takdir ettiklerini ifade eden Soylu, Aktan'ın ölümünün hem parti camialarını hem de Türkiye'yi derinden etkilediğini dile getirdi.

Gündüz Aktan'ın, düşüncelerini, fikirlerini, dış politika anlayışını, dış siyasetle ilgili değerlendirmelerini yıllardan beri kendinde saklamayıp tüm kamuoyuyla paylaştığını, bilgisinden Türkiye'yi mahrum etmediğini kaydeden Soylu, ''Yüce Allah mekanını cennet eylesin. İnşallah bugünden sonra onun bıraktığı hem düşünce ufkunu hem manevi mirasını yakınları, siyaset arkadaşları ve mesai arkadaşları aynı ağırlıkta taşıyabilirler'' dedi.