BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Şakağındaki kurşun farkedilmedi

Kavgada yere ateş etti, sekip şakağına giren kurşun fark edilmedi, günler sonra öldürdü..

Abone ol

TRABZON’da tek başına yaşadığı evde önceki akşam cesedi bulunan Erkan Koç’un ölümünün ardındaki sır perdesi aralandı. Polisin yaptığı araştırmaya göre, arkadaşıyla tartışma sırasında yere iki el ateş eden Erkan Koç’un kendi silahından çıkan kurşun sekerek şakağına girdi. Hastanedeki tedavi sırasında başını taşa çarparak yaralandığı sanıldı. Daha sonra beyninde iltihaplanma başlayan Koç yaşamını yitirdi.

Trabzon Belediyesi’nin Pelitli Beldesi’ndeki su deposunda işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Erkan Koç, 7 Ekim 2008 günü saat 13.30 sıralarında, aynı yerde inşaatta çalışan Temel Yılmaz ile tartıştı. Su deposunun anahtarı nedeniyle çıktığı belirtilen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Erkan Koç, belindeki 9 milimetre çapındaki ruhsatsız el yapımı silahını çekerek, korkutma amacıyla yere doğru iki el ateş etti. Daha sonra Erkan Koç ile Temel Yılmaz kavgaya başladı. Arkadaşlarının ayırdığı iki kişi, olay yerine gelen Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

‘BAŞINI TAŞA ÇARPTI’ DENİLDİ

Sol şakağında yaklaşık 4 santimetrelik bir yarık bulunan Erkan Koç, Jandarma ekipleri tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne getirildi. Erkan Koç’a burada ‘darp sonucu oluşan kesi’ tanısı konuldu ve yarası tedavi edildi. Olay Jandarma Asayiş Bülteni’ne de ‘başını taşa çarpma suretiyle hayati tehlike arzetmeyecek şekilde yaralanma’ olarak yansıdı.
Tıp Fakültesi’ndeki tedavisinin ardından 2 gün süreyle sağlık ocağına giderek yarasına pansuman yaptırdığı belirlenen Erkan Koç, 9 Ekim’de rapor alarak izine ayrıldı. Eşinden ayrı yaşadığı ve ailesiyle de arasının pek iyi olmadığı belirtilen Erkan Koç’un son olarak 9 Ekim’de ailesiyle telefonda konuştuğu belirtildi.

EVİNDE ÇÜRÜMÜŞ CESEDİ BULUNDU

Rapor süresi bitmesine rağmen işe dönmeyen Erkan Koç’a ulaşmaya çalışan belediye görevlileri, başarılı olamayınca ailesini arayarak, “İşten çıkarılacak. Kendisine haber verin” dedi. 17 Kasım gecesi dayısı Hasan Koç, Erkan Koç’un Erdoğdu Mahallesi’ndeki evine gitti. Evden gelen kokudan şüphelenen Hasan Koç, kapıyı kırarak içeri girince yeğeninin büyük oranda çürümüş cesedi ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemede, kapının içeriden kilitlenmiş olduğu ve Erkan Koç’un yaklaşık 25 gün önce öldüğü belirlendi.

OTOPSİ SONUCU ŞOK ETTİ

Erkan Koç’un doğal yollardan öldüğü düşünülürken, otopsi sonucu polisleri şaşkına çevirdi. Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirilen otopside, Erkan Koç’un sol şakağında bir mermi çekirdeğine rastlandı. Koç’un başında sargı bezi kalıntıları olması ayrıca yanında makas ve pamuk bulunması kendi kendine pansuman yaptığını ortaya koydu. Polisin araştırmayı derinleştirmesi ve Erkan Koç’un sabıka kaydını araştırması üzerine çok ilginç bir iddia gündeme geldi.

Emniyet yetkililerinin açıklamasına göre, Erkan Koç 7 Ekim’deki kavgada kendi silahından çıkan kurşunlardan birinin sekmesi sonucu sol şakağından vuruldu. Ancak kurşunun deforme olarak kafaya girmesi ve geniş bir yarık açması, hastanedeki tedavi sırasında doktorları yanılttı. Tomografi ve film çekilmemesi nedeniyle de kurşun saptanamadı. Başındaki yaraya dikiş atılan ve pansuman yapılan Erkan Koç, iki gün süreyle sağlık ocağında da pansumanlarını yaptırdı ancak kurşun yine farkedilmedi. Koç’un ilk otopsi raporuna göre, kurşunun kendi açtığı yolda ilerleyerek beyine ulaştığı ve burada iltihaplanma yaparak ölüme neden olduğu belirlendi.
Erkan Koç’un başından çıkarılan kurşun balistik inceleme için Samsun’a gönderilirken, 7 Ekim’deki olayda bulunan mermi kovanları da karşılaştırma yapılmak üzere Jandarma’dan istendi.