BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,08
HABER /  GÜNCEL

Patron kim? Şaşıracaksınız!

Dinci gazetenin solcu patronu. Akit Gazetesinin sahibini duyunca çok şaşıracaksınız… Kim dersiniz?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- İslami kesimin sözcüsü Akit gazetesinin isim hakkı kimin elinde biliyor musunuz? Bu ünlü CHP’li ve sol görüşlü isim Kemal Kılıçdaroğlu. Evet yanlış okumadınız. Akit Gazetesi’nin isim hakkı CHP Grup Başkanvekili, şu ünlü düellocu kemal Kılıçdaroğlu’na ait.

Peki nasıl oldu bu? Akit Gazetesi arka arkaya Kılıçdaroğlu haberleri yazdı. Bu haberlerde kendisine hakaret edildiğini ve yalan haber yazıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu da arka arkaya dava açtı. Davaları kazandı.

BİR ADI VARDI ONU ALDI

Tazminat davalarının sonucunda ortaya yüklü bir ödeme çıktı. Akit gazetesinin bu tazminatları ödemesi gerekiyordu. Ödemedi. Kılıçdaroğlu haciz çıkarttı. Ancak Akit Gazetesi’nin mal varlığı görülmüyordu. Kağıt üzerindeki bu şirketin mal varlığı bulunmadığı için Kılıçdaroğlu da gazetenin isim hakkına haciz koydurdu. Ve böylece isim hakkı Kılıçdaroğlu’nun oldu.

Bu tür tazminat davalarından kaçmak ve mal varlığını gizlemek için Akit Gazetesi’nin mal varlığı olmayan bir şirket üzerinden yayın hayatını sürdürdüğü ve bu nedenle haciz işlemi yapılabilecek bir tek isim hakkı bulunduğu belirtildi.

SIRADA VAKİT VAR

Kılıçdaroğlu’nun Akit Gazetesi’nden sonra şimdi de Vakit Gazetesi’ne arka arkaya dava açtığı öğrenildi. Vakit Gazetesi’nin de isim hakkının aynı yöntemle Kılıçdaroğlu’na geçmesi an meselesi olduğu da öğrenildi.