BIST 10.479
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.475,05
HABER /  GÜNCEL

Polisten tam filmlik operasyon

Kartal'da öldürdükleri kişileri kuyuya atan zanlı, polisin filmlere konu olacak türden bir operasyonuyla yakalandı.

Abone ol İstanbul polisi, Kartal'da bir kuyudan cesetleri çıkartılan üç kişinin katil zanlısını, kılık değiştirip sokaklarda tinerci gibi dolaşarak yakaladı.

Kartal sahilinde de Ercan Coşkun'u öldürdüğü öne sürülen zanlı Özcan Z.', cinayetleri gasp amacıyla işlemiş..

Edinilen bilgiye göre; Kartal Yunus Mahallesi Ankara Caddesi'ndeki çimento fabrikasının arkasında bulunan arazide bir kuyu içerisinden boğazı kesilmiş 3 cesedin bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.  Test sonucu ve ailelerin teşhisleri sonunda kuyudan çıkarılan 3 cesedin, sonuçlanmayan kayıp başvurularından kilit ustası Yaşar Mızrak (44), pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek (30) ve Öğretmen Enes Arıcı'ya (25) ait olduğu belirlendi.

10 gün tinerci kılıgında dolaştılar

Kimlik tespitinden sonra cesetlerin bulunduğu bölgede araştırma yapan polis, sokaklarda yatıp kalkan kişilerin bu bölgeyi mekan edindiklerini belirledi. Cinayet büro dedektiflerinden 7'si, tinerci, şarapçı ve mekansız kılığına girerek cesetlerin bulunduğu bölgeye yakın yerlerde yaklaşık 10 gün boyunca araştırma yaptı. Şüpheli görülen 4 kişi yakın takibe alındı. Polis, hareketlerinden şüphelendiği Özkan Z.'yi gözaltına aldı.

Para için öldürmüş

 Zanlının, ilk ifadesinde cinayetleri itiraf ettiği öğrenildi. Bali çektiğini de belirten zanlının, olay zamanında paraya ihtiyacı olduğu için gasp yapmayı tercih ettiğini söylediği ileri sürüldü. Kolay para alabileceği hayat kadınları ve travesti gibi zayıf insanları seçtiğini söylediği iddia edilen zanlının, ilk önce Yaşar Mızrak'ı, ardından da diğer zanlıları öldürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan zanlı Özkan Z., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal Adliyesi'ne sevk edildi. Ercan Coşkun'un çok yakın arkadaşı olan ve cinayetle ilgili ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınan S.İ. de diğer zanlı Özkan Z. ile birlikte adliyeye gönderildi.