BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  GÜNCEL

Korucu elbiseleri mahkumlardan

Siirt Yarı Açık Cezaevindeki mahkumlar, cezaevinde kurulan atölyede köy korucuları için elbise dikiyor.

Abone ol Siirt Valisi Necati Şentürk, cezaevindeki tekstil atölyesinde üretilen giysilerin tanıtımı amacıyla düzenlenen törene katıldı.  Vali Şentürk, Şirvan ve Baykan ilçelerindeki korucuların elbiselerini ihale sürecinin geç işlemesi nedeniyle alamadıklarını söyledi.

Çevre illerin Valiliklerinin de tekstil atölyesinden yararlanmak istediklerini ifade eden Şentürk, ''Elbiselerin kalitesi de yüksek ve standartlara uygun. Bunlarla birlikte mahkumların bir meslek sahibi olmalarını ve sivil hayatta, toplumda üretken olmalarını da sağlamış oluyoruz'' dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul da yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarının, suç işleyenlerin cezalarını çekmelerini sağlamanın yanında onların topluma kazandırılmasını amaçladığını belirtti.

Suç işleyenlerin topluma kazandırılması, eğitimlerinin sağlanması ve mesleki beceriye sahip kılınmalarının önemli olduğunu vurgulayan Başsavcı Kul, şöyle devam etti:

''Bu kurumların birer okul, birer atölye, birer fabrika olmaları gerektiğine inanıyoruz. Böyle görüyor ve bu yönde çalışma yapıyoruz. Cezaevinde ekmek fabrikamız var, halı yıkama atölyemiz var, bina yapım işlerinde çalışan ekibimiz var. Ama bunların en önemlisi tekstil atölyemizdir.''

Kul, tekstil atölyesinde bu yıl Siirt'in yanı sıra Diyarbakır, Şırnak ve Muş illerindeki köy korucularının giysilerinin dikileceğini belirterek, 14 bin adet dikilecek bu kıyafetlerin toplam bedelinin 2.4 milyon YTL olduğunu söyledi.

Törende daha sonra Vali Şentürk ve Başsavcı Kul ile öteki yetkililer, tekstil atölyesini gezdi ve mahkumların diktiği elbiseleri inceledi.

Törene, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Naci Aydın da katıldı.