BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ümraniyede çevre yürüyüşü

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği Temiz Çevre Yürüyüşü’ne katılan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan 2 binden fazla kişi bir ağızdan ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ sloganı attı.

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Temiz Çevre Yürüyüşü adı verilen etkinliğe Ümraniye İlçe Kaymakamı M.Ali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Pek, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, okul yöneticileri, öğretmenler ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 2 binden fazla kişi katıldı.

CAN: ‘ÇEVRE SORUNLARINA DUYARSIZLIK FELAKET GETİRİR’
Temiz Çevre Yürüyüşü, Ümraniye Kaymakamlığı bahçesinde başladı. Yürüyüş öncesi kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak doğaya sahip çıktıklarını söyledi. Çevre temizliği konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Başkan Hasan Can, belediyenin bu alanda gerçekleştirdiği çeşitli hizmetlerden örnekler verdi. Başkan Can konuşmasında şunları söyledi: ‘Bugün dünyanın en önemli sorunlarından birisi çevre kirliliği sorunudur. İklim değişikliklerinin olumsuz sonuçları nedeniyle bugün dünyamız büyük tehdit altındadır. Çevreye karşı duyarsız davranmanın devam etmesi halinde dünyayı büyük felaketler bekliyor olacak. Bu konuda herkes gerekli duyarlılığı gösterip atması gereken adımları atmalıdır. Bugün sevinçle görüyorum ki, çocuklar bu konuda çok duyarlı. Daha temiz bir çevre için burada bir araya geldiler. Onların çevreye sahip çıkmaları bizi çok mutlu ediyor. Ümraniye Belediyesi olarak bugüne kadar çevreye hep sahip çıktık. ‘En temiz ilçe’ unvanına sahip bir ilçe olarak, bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz.’

Konuşmaların ardından kalabalık Alemdağ Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşe çevreden izleyen vatandaşlar da slogan ve alkışlarıyla destek verdiler. Ellerinde taşıdıkları pankartlar ve giydikleri özel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturan yürüyüşçüler ‘Çevreniz de Eviniz Gibi Olsun’, ‘Sağlıklı Bir Çevrede Yaşamak Hepimizin Hakkı’, ‘Nasıl Görmek İstiyorsan Öyle Bırak’ v.b yazıların yer aldığı pankartlar taşıdılar. Yürüyüşçüler ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’, ‘Bu Dünya Bizimdir Temiz Tutalım’, ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum’ v.b sloganlar eşliğinde Tantavi Parkı’na kadar yürüdüler. Yürüyüşçüler burada Ümraniye Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı çeşitli etkinliklere katıldı.