BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Papanın üzerine atladılar

Genel Kurul merasimi sırasında bir kişi, Papa 16. Benediktus'un aracının üzerine atlama girişiminde bulundu.

Abone ol

Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda bugünkü genel kabul merasimi sırasında bir kişi, Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un aracının üzerine atlama girişiminde bulundu.

Papa 16. Benediktus'un korumalarının ani bir telaş yaşamalarına sebep olan hadiseyle ilgili Vatikan basın sözcüsü Federico Lombardi tarafından yapılan açıklamada, "Olayın faili 27 yaşında ve Alman uyruklu. Papa'ya suikast gibi bir niyeti yoktu" dedi.

Lombardi, Vatikan jandarması tarafından göz altına alınmasının ardından, Vatikan yargıcı Gianluigi Marrone tarafından sorgulanan kişinin ismini açıklamadı.

Vatikan sözcüsü, olayın failinin akli dengesinin yerinde olmayabileceği imasında da bulundu. Lombardi, "Görebildiğimiz kadarıyla Papa'ya suikast gibi bir niyet de taşımıyordu. Muhtemelen bu tür bir eylemle, dikkatleri üzerinde toplamayı amaçladı. Psikiyatrlar tarafından da muayene edilen genç, koruma altındaki bir hastanede tedavi altına alındı" diye konuştu.

Vatikan'daki yetkilileri telaşlandıran hadise bugün öğle saatlerinde Aziz Petrus Meydanı'nda, Papa'nın genel kabul merasimi sırasında yaklaşık 30 bin kişilik dinleyicileri selamlamak için beyaz cipiyle alanda dolaştığı sırada yaşandı. Tahta bariyerleri aşarak araca atlamaya çalışan genç, Papa'nın korumaları tarafından engellendi ve olay yerinde derdest edilerek gözaltına alındı.