BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adıyamanlılar piknikte buluşuyor

İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan Adıyamanlılar'ı bir araya getiren Taşoluk piknik alanında.

Abone ol

Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı ile birlikte birçok dernek-vakıf işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve binlerce Adıyamanlının bir araya geldiği piknik 24 Haziran Pazar günü İstanbul Arnavutköy, Taşoluk Belediyesi Piknik alanında yapılacak.

İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan Adıyamanlılar'ı bir araya getiren pikniğe, siyasetçiler, bürokratlar, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Adıyamanlı davet edildi.

Yöresel yemeklerinin ve folklör gösterilerinin yapılacağı piknikte; Sevilen Sanatçılarımız Kahtalı Mıçı, Latif Doğan'ın yanı sıra, Kahtalı İbrahim, Haydar Ulaş, Tuncay Okutan, Yaman, İbrahim Harikases'le birlikte Adıyaman Harfane ve Folklör ekibi de katılarak, sevilen parçalarıyla renk katacaklar.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, düzenledikleri pikniğin gelenekselleştiğini belirterek, "Her yıl büyük buluşmanın gerçekleştiği pikniğimize geçen yıl on bini aşkın hemşehrimiz katılmıştı. Bu yıl bu sayı daha da artacak. Uzun zamandır birbirlerini göremeyenler piknikte bir araya gelerek hasret gideriyor. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımızın yanı sıra aileleriyle birlikte tüm hemşehrilerimizi bekleyioruz" dedi.