BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 34,64
ALTIN 2.396,41
HABER /  SPOR

Fener dünyaya kapak oldu

Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye transferi dünya basınında geniş yankı buldu. İşte dünya basınındaki başlıklar...

Abone ol

Brezilya ve Real Madrid'in en iyi sol kanat oyuncularından biri olarak gösterilen Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye transferi dünya basınında geniş yankı buldu.

Dünyanın en büyük haber ajansları arasında yer alan AFP, AP ve Reuters gün boyunca Fenerbahçe ve yeni transferi Roberto Carlos ile ilgili haberlere yer verirken, Brezilyalı futbolcunun futbolculuk kariyeri de ayrıntılarıyla ele alındı.

Ajanslar haberlerinde dün gece Fenerbahçe'nin resmi kanalı FBTV'de canlı yayına bağlanan ve Türkçe olarak ''en büyük Fenerbahçe, Şampiyon Fenerbahçe'' diye seslenen Roberto Carlos'un ifadelerine yer verirken, kulüp yetkilileri ve Brezilyalı futbolcunun menajeri Dino Pasalic'in transferle ilgili görüşlerine de geniş yer ayırdı.

AP ajansı, Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olma rüyası yolunda daha önce de Nicolas Anelka ve Arjantinli Ariel Ortega gibi yıldız oyuncuları kadrosuna kattığını yazdı.

Reuters ise Roberto Carlos'un Real Madrid'e gelmeden önceki, Real Madrid'te ve Brezilya Milli Takımı ile kazandığı başarıları ayrıntılarıyla ele aldı.

BBC VE EUROSPORT DA HABERİ MANŞETTEN DUYURDU
Real Madrid formasını 1996 yılından bu yana 11 yıldır giyen Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye katılışı, dünyanın önde gelen tüm basın kuruluşları tarafından manşetten duyuruldu.

Birçok İngiliz, İtalyan kulübün kadrosuna katmak için mücadele ettiği Carlos'un sarı-lacivertli olmasını Eurosport manşetten verirken, haberde Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u alarak ne kadar önemli bir transferi gerçekleştirdiğini belirtti.

Eurosport haberinde, Fenerbahçe'nin İngiliz ekiplerini geride bırakarak Brezilyalı yıldızı renklerine bağladığını yazdı.

İngiliz basın devi BBC'de ''Roberto Carlos Fenerbahçe için hazır'' başlığını attığı haberde, İspanya'da Real Madrid formasını 11 yıl taşıyarak kulüp rekoru kıran Dünya Kupası sahibi, Brezilyalı yıldızın artık Türk ekibi Fenerbahçe'de forma giyeceğini duyurdu.