BIST 10.655
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.525,13
HABER /  POLİTİKA

DPde bir istifa daha

DP'de istifaların önü alınamıyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Timur Gürgan'dan şok haber geldi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Timur Gürgan görevinden istifa etti. Gürgan, milletvekili adaylığından da çekildiğini açıkladı.

Gürgan, istifası ve adaylıktan çekildiğine ilişkin genel merkeze gönderdiği dilekçesinde, seçim çalışmaları ve milletvekili aday listelerinin hazırlanmasında parti içi demokrasi ve şeffaflık kurallarının işletilmediğini savunarak, özellikle parti teşkilatının isteklerinin göz ardı edildiğini, liyakat ve emeğe saygı gösterilmemesi ile 'ben yaparım olur' zihniyetinin rahatsızlığını arttırdığını belirtti. Liste hazırlanırken, Kadın Ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, kendisinden ve yetkili kurullarından hiçbir bilgi alınmadığını ve katkı istenmediğini vurgulayan Gürgan, şunları söyledi:

"Gelinen noktada; açıklanan aday listeleri ile kadınlarımıza siyasetin yolu gereği gibi açılmamış ve laik Türkiye'nin gerçek sahibi kadınlarımızın varlığı, gücü, siyasetteki emekleri bir kez daha hiçe sayılmıştır. Böyle bir siyasi anlayışı kabul etmem mümkün değildir. Bu nedenle teşkilatlarıma verdiğim sözü tutamamanın sorumluluğu ile görevimden istifa ediyorum ve milletvekilliği aday adaylığı başvurumu geri alıyorum."
Gürgan, partideki görevine, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olarak devam edecek.