BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL

Cenazede askerin gözyaşları

Şehit cenazeleri kor ateş gibi dağlıyor yürekleri. Duygu seline kapılmayan yoktu. Bu nöbetçi asker gibi.

Abone ol

Pülümür'de şehit düşen 7 askerin cenazesi memkeletlerine gönderildi. Her bir baba ocağında ağıtlar yakıldı, teröre lanet okundu.

Geride gözü yaşlı anneler, babalar ve nişanlılar kaldı. Yürek yakan manzaralar vardı şehit cenazelerinde...

KAYSERİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

Cenaze törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan attı.  Oğullarının tabutuna sarılarak ağlayan baba Zeki Yabangülü, anne Hatice Yabangülü, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

NİŞANLISI TABUTA SARILDI

Nişanlısı Ayşe Bekar da şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, namazın kılınmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Merasim mangasının saygı atışında bulunmasından sonra, şehit erin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, babası Zeki Yabangülü'ne teslim edildi.  Nişanlı olan şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü, 2 ay sonra terhis olup Ayşe Bekar ile evlenecekti.

TOKAT

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21) cenazesi, Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak, toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

ŞEHİDİN EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Şehidin fenalık geçiren eşi Yeter Güngör ile bazı yakınlarına sağlık
ekipleri müdahale etti. Şehit Güngör'ün Türk Bayrağına sarılı cenazesi, kortej eşliğinde ilçe merkezinden geçirildi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Tamer Tengiz de yer aldı. 

ASKER NEREDE BİZ ORADA

Kortejde bir araçtaki vatandaşlar ''Bayrak kanımız, Cumhuriyet canımız'',
''Asker nerede, biz oradayız'' yazılı pankartlar taşıdılar. Şehit er Güngör'ün cenazesi, daha sonra, toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.

İZMİR

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı'nın cenazesi, İzmir'deki Hatay Mevkii Askeri Hastanesinden alınarak, İzmir'in Bayındır ilçesine getirildi.

Cenaze gelmeden iki saat önce, şehit erin ailesinin yaşadığı evin önünde
toplanan kalabalık bir grup, slogan atarak Hükümet Konağı'nın önüne kadar yürüdü. Kalabalığa daha sonra Bayındır dışından gelenler de katıldı. İlköğretim ve lise öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte, PKK aleyhine sloganlar atıldı.

İKİZİ TERHİS OLMAK İSTEMİYOR

Şehit erin, Tunceli'de askerlik yapan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da cenazenin gelmesini bekleyenler arasında yer aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erden Erkaçtı kardeşinin şehit olduğu haberini bölük komutanının verdiğini, o sırada bir operasyona çıkmak için hazırlandıklarını söyledi.

''Benim kardeşlerimin hepsi şu anda operasyonda. Bu olay olmasaydı ben de orada olacaktım'' diye konuşan Erkaçtı, gazetecilerin ''Terhis olacak mısınız?'' sorusuna ''Birlikte askerlik yapmayı biz istedik. Şu anda 21 gün izinliyim. 5 gün daha izin isteyeceğim. Bölük komutanımla görüşüp, durumu öğreneceğim. Terhis olup olmayacağım ondan sonra belli olacak. Ama ben terhis edilmek istemiyorum'' dedi.

BAYINDIR KIRMIZI BEYAZ

İzmir'deki Hatay Mevkii Askeri Hastanesinden bir ambulansla Bayındır'a
getirilen şehit er Erkaçtı'nın cenazesi, evinin bulunduğu sokağa götürüldü.

Burada şehit erin annesi Nuran Erkaçtı ve kardeşi Erden Erkaçtı ile diğer
aile bireyleri ambulansın içindeki tabutun yanına bindi. Bu sırada duygusal
anların yaşandı. Şehit erin cenazesi daha sonra Bayındır Fatih Camisi'ne getirildi.

Vatandaşlar törene katılan askerleri, alkışlarla karşıladı. Bayındır'daki ev ve iş yerleriyle arabalara Türk bayrağı asıldığı gözlendi.

İSTANBUL


Emrah Kayadelen de İstanbul'da son yolcuğuna uğurlandı. Acılı anne Hanife ve baba Murat Kayadelen gözyaşları için "Gerekirse biz de gidelim, bunlara fırsat vermeyelim" dedi.

Şehit erin evinin önünde "Kınıyoruz" kelimesinin her harfini kıyafetlerinde taşıyarak kenetlenen, 'Her Türk Asker Doğar" şeklinde attıkları sloganlarıyla teröre lanet okuyan arkadaşları, eylemlerine burada da devam etti.


Emrah Kayadelen'in arkadaşları cami avlusunda PKK terörünü lanetlerken, kız kardeşi Dilara Kayadelen ise elindeki Türk bayrağıyla gözyaşları içinde abisinin tabutuna baktı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kayadelen'in tabutu, omuzlara alınarak top arabasına kondu. Kayadelen'in cenazesi oluşturulan kortej eşliğinde bir süre top arabasında taşındı. Bu sırada Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlarla teröre lanet okudu. Kortejde bulunan acılı aile, gözyaşlarına boğuldu. 1. Ordu Komutanlığı'nın avlusunda yapılan askeri törenin ardından Kayadelen'in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.