BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  SPOR

UEFA maçın adamını seçti

UEFA, Beşiktaş Liverpool maçında, maçın adamını seçti. Kim mi?

Abone ol

Beşiktaş Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool takımını 2-1 mağlup ederek 3 puanla tanışırken, UEFA karşılaşmanın adamı olarak 1 asist ve 1 gol atan Bobo'yu gösterdi.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, Brezilyalı oyuncunun, repertuarındaki bütün becerilerini sahaya yansıttığını, en büyük katkıyı 82. dakikadaki galibiyet golünde savunma oyuncusu Hyypia'dan kurtardığı topu güzel hareketlerle gole çevirerek gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Liverpool karşısında başarılı bir oyun sergileyen ve siyah-beyazlı takımın ilk golünün yaratıcısı olan Bobo, 82. dakikada attığı golle de takımının galibiyetinde büyük rol oynamıştı.

İSTATİSTİKLERDE LIVERPOOL, SKORDA BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın Liverpool'u 2-1 yendiği maçta istatistiklerde İngiliz ekibi üstün olmasına rağmen skor üstünlüğünü siyah-beyazlı ekip yakaladı.

Dünkü mücadelede Liverpool, 28 şut atıp, 11 korner kullanırken, Beşiktaş ise 12 şut bulup, 4 de korner kazandı. İngiliz ekibi yüzde 56 topa sahip olurken, Beşiktaş, bu istatistikte yüzde 44'de kaldı.

Bu arada, kaleyi bulan şutlarda da Liverpool 8-4 ile üstünlük yakaladı. Ancak istatistiklerde rakibinin gerisinde kalan siyah-beyazlı ekip, 13. ve 82. dakikalarda bulduğu iki golle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.