BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  SPOR

Sivasspor lider ama dertli

Liderlik koltuğunu Galatasaray'dan devralan Sivasspor'da sorunlar diz boyu...

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in yeni lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, kısıtlı imkanlarla elde edilen bu başarının takıma destek verilmediği takdirde uzun sürmeyeceği inancını taşıyor.
     
Vestel Manisaspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğunu Galatasaray'dan devralan Sivasspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde sürdürdü.       
     
HEDEF, LİDERLİĞİ DEVAM ETTİRMEK
Antrenman sonrası AA muhabirinin sorularına yanıtlayan Uygun, Konyaspor maçına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını ifade etti.
     
Bu maçın sonucunda liderliğin devam edip etmeyeceği ile ilgili soruya Uygun, ''Tabii ki gidebildiğimiz yere kadar, liderliği sürdürmek istiyoruz. Şu anda bireysel yetenek anlamında, Anadolu takımları arasında belki de Trabzonspor ve Kayserispor ile birlikte en iyi kadroya sahip bir takıma karşı oynayacağız. Çok zor bir maç. Onlar da kazanmak istiyorlar. Yeni hocaları geldi. Konyaspor'daki kan değişikliği ister istemez maçı daha çekişmeli, daha zor duruma getiriyor. Fakat herşeye karşın liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz'' dedi.
           
KISITLI İMKANLARLA GELEN LİDERLİK

Sivasspor olarak kısıtlı imkanlarla bu başarıyı yakaladıklarını ifade eden Uygun, ''Maddi anlamda diğer büyük kulüplerle yarışacak kadar iyi değiliz. Takımımız içinde fedakarlık yapan Mehmet Yıldız, Hayrettin, Sedat, Abdurrahman, Devran gibi 5-6 tane arkadaşımızın peşinatları daha duruyor'' dedi.
     
Böyle bir ortamda bu oyuncularının, bu durumu antrenmanlara ve maçlara yansıtmadan çok fedakarca, özveriyle mücadele ettiğini anlatan Uygun, taraftarlardan Sivasspor'a destek veren kişileri alkışlamalarını söyledi.
          
KISITLI KADRO İLE MÜCADELE

Sivasspor'un başarısının ilerleyen haftalarda devam edemeyeceği ve bir düşüş yaşanacağı yönünde bazı yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine Uygun, şöyle cevap verdi:

''Şimdi dedikleri doğru, müneccim olmaya gerek yok. Siz 4 büyükler gibi elinizde 24 tane birbirinden kaliteli, hepsi birbiri ile rekabet halinde olacak kadroya sahip değilsiniz. Son Vestel Manisaspor maçında sol kanatta Hayrettin yoktu, Holosko ile orayı kullandılar, biz orayı kapatabilmek için bir sürü varyasyonlar yaptık. Yani sonucunda elindeki kadro yeterli olmuyor, kırmızı kartlar oluyor, işte sakatlanan 2-3 tane senin önemli dediğin adamlar sakatlanıyor, yerlerine alternatif bulamıyorsun. Bu da görünen bir durum. ileriki haftalarda belli düşüşler yaşayacağız, belli çıkışlar yaşayacağız. Bu futbolun doğasında var.'' Önlerinde Konyaspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarının olduğunu hatırlatan Uygun, ''Bizim tabii bu 3 maçtan hedeflediğimiz en az 5-6 puan. Biz 5 ya da 6 puanı alırsak devreyi en iyi şekilde tamamlamış oluruz. Bizim derdimiz, içimizdeki uzun vadeli düşüşleri engellemek. Yoksa kısa vadeli düşüşler her zaman olur'' dedi.