BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

ABD KAYIP ASKERLERİ bulacak

ABD Dışişleri'nden KAYIP ASKERLERLE ilgili son dakika açıklaması geldi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, haber alınamayan 8 askerin serbest bırakılması için Türk ve Irak hükümetleriyle ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci Toplantısı'nda konuşan Bryza, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü konuşmasında terör örgütü PKK ile ilgili sözlerine atıfta bulunarak, PKK'nın bütün bu bölge için problem oluşturduğunu ifade etti.

Bryza, ABD hükümetinin Hakkari'deki son olaylardan dolayı "dehşete düştüğünü" belirtti ve şehit ailelerine "en derin taziyelerin" sunulduğunu kaydetti.

"Askerlerin serbest bırakılması için Türk ve Irak hükümetleriyle elimizden geleni yapıyoruz" diyen Bryza, PKK terör tehdidini yok etmek için birçok taahhütte bulunduklarını ve bunda ciddi olduklarını kaydetti.

Bryza, "Bu sözleri yerine getirmeliyiz. Üzerinde çalışıyoruz. Hem Türk, hem de Irak hükümetiyle işbirliğimizde daha iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Evet biliyorum, somut sonuçlar üretmeliyiz. Bu sonuçlar Karadeniz toplumunun da çıkarınadır. Türkiye demokratik reformlarda 150-160 yıllık bir tecrübeye sahip. Bir model değil, Müslüman çoğunluğa sahip nüfusuyla laik bir demokrasinin örneğidir" dedi.