BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Evlilik dediğin böyle olur

Allah herkese böyle evlilik versin.80 yıllık evli çift gençlere taş çıkartıyor.

Abone ol

MUŞ’un Korkut İlçesi Kapılı Köyü’nde yaşayan, 8 çocuk ve 100’ü aşkın torun sahibi olan 80 yıllık evli Sıddıka ve Murat Çelikel çifti gençlere taş çıkartıyor.

Sıddıka Çelikel, 115 yaşında olmasına karşın çok dinç olduğunu söyledi. Eşi Murat Çelikel’le birlikte 80 yıldır aynı yastığa baş koyan Sıddıka Çelikel, “Birbirimizi çok sevdik ve çok mutluyuz. Soğramızdan yoğurt ve tereyağını eksik etmedik. Tarlada, bahçede birlikte çalıştık'' dedi.


Bitlis’in Mutki İlçesi’nde 1927 yılında evlenen Sıddıka ve Murat Çelikel’in evliliğine aileler karşı çıkmış. Aradaki 10 yıllık yaş farkını gerekçe göstererek karşı çıkılmasına rağmen çift, 3 yıllık zor bir dönemin ardından birleşmeyi baraşrım. Sevdiği kadına kavuşmak için 100 kuruş başlık parası ödeyen Murat Çelikel, sonunda mutluluğu yakalamış.

Ne çok sevdiği eşinin, ne de kendinin bu güne kadar doktor yüzü görmediklerini anlatan Sıddıka Çelikel, “115 yaşında olmama karşın sağlığım çok iyi. Şimdiye kadar doktora gitmedim, hiç ilaç kullanmadım. Bunun nedeni her işte eşimle birlikte çalıştım. Bütün işleri birlikte yaptık. Halen eşimin tüm hizmetini ben yapıyorum ve sağlığım böyle devam ettiği sürece benden başka kimsenin ona hizmet etmesine izin vermem. Çünkü eşimi çok seviyorum, ona hala aşığım'' diye konuştu.


Birbirlerini çok sevdiklerini kaydeden Murat Çelikel de, “Babam, beni nüfusa çok geç yazdırmış. Nüfus kaydına göre, ben 82 yaşında gözüküyorum. Osya biz 80 yıldır evliyiz. Sıddıka 115, ben de 105 yaşındayım. Her ikimizin de sağlığı oldukça iyi. Sürekli hareketlilik içerisindeyiz. Yediklerimize ve ilişkimize çok dikkat ediyoruz. Birbirimizi şimdiye kadar hiç kırmadık, üzmedik. Evde çocuklarım, torunlarım ve gelinlerim olmasına rağmen halen eşim kendi elleriyle bana hizmet ediyor'' dedi.