BIST 10.630
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

Ameliyattan çıkan kıza taciz

Ameliyattan yeni çıktı. Narkozun etkisi üstündeydi. Ve...

Abone ol

Ankara'daki Ulucanlar Göz Hastanesi, gözünden geçirdiği operasyon sonrası 17 yaşındaki G.T. adlı kadın hastanın yanına ameliyat sonrası gelen bir kişinin cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

İddia üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Hastanede göz amaliyatı olan 17 yaşındaki G.T. cerrahi müdahale ardından amaliyathanede ayılmaya çalışırken bir erkeğin kendisne cinsel tacizde bulunulduğunu öne sürerken başhekimliğe şikayet dilekçesı verdi.

G.T. dilekçesinde 25 Eylül 2007 tarihinde gözüne müdahale yapılması için saat 09.50'de amaliyat servisine alındığını belirterek, “Genel aneztezi yapılarak bayıltıldım. Amaliyat sonrasında kendime gelmeye çalışırken, bir kişi bileğimi zorla tutarak, cinsel organına götürdü ve okşatmaya başladı. Daha sonra amaliyat önlüğümü kaldırarak beni taciz etti. Narkoz etkisi devam ettiği için kendimi savunadım. Bana tacizde bulunan kişinin bulunması ve cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Ulucanlar Göz Hastanesi Baştabibi Ömer Çakmakçı, iddiaya göre olayın büyütülmemesi ve örtbas edilmesi için kadının ailesini hastahane müdürü Mehmet Doğan'a yönlendirdi. Hastane müdürü Doğan, yetkileri arasında olmayan konuyu yeniden baştabibe yönlendirirken aralarında tartışma çıktığı öne sürüldü. Bunun üzerine sinirlendiği öne sürülen Başhekim Çakmakçı'nın elinde bulunan telsiz telefonla hastahane müdürü Mehmet Doğan’ın kafası ve kulağına defalarca vurarak yaraladığı iddia edildi.

Kafası ve kulağından yaralanan hastane müdürü Doğan, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldı. Bunun üzerine Uzman Dr. Başhekim Ömer Çakmakçı'nın da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’ne giderek 25 Eylül 2007 tarih ve 655 protokol nuumarası ile hastahane müdürü Mehmet Doğan'ın kendisini dövdüğünü belirterek 20 günlük rapor aldığı bildirildi.
     
SAHTE RAPOR İDDİASI

Sağlık Bakanlığı Müfettişlerince yürülen soruşturmada, kadın hastaya cinsel tacizde bulunan kişinin arandığı belirtildi. Hastahane Müdürü Mehmet Doğan’ın avukatları Hüseyin Doğan ve Gökhan Öztürk, Uzman Dr. Başhekim Ömer Çakmakçı'nın Ankara Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'nden aldığı raporun gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Ahbap- çavuş' ilişkisinde alınmış bir rapordur. 20 günlük rapor alan bir kişinin hastanesindeki görevine devam etmesi mümkün değildir ve çalıştığı süre içinde vucudunun herhangi bir yerinde şişlik, kanama, hematom yada tampon, hastane çalışanları tarafından bu halde görülmemiştir ve hastahane çalışanları bu duruma şahittir'' denilerek, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na dilekçe verdi. Dilekçede, Baştabip Ömer Çakmaçı hakkında yasal işlem başlatılması istendi.

Hastanede cinsel tacize uğradığını idia eden G.T. ve yakınları bu konuda konuşmak istemedi.