BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL

Gül; Artık sabrımız tükendi

Cumhurbaşkanı Gül'den Irak yönetimine mesaj... "Bizim sabrımız tükendi..."

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir'' dedi.

Ankara Devlet Konukevi'nde yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci toplantısının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, PKK'nın Irak topraklarını Türkiye'nin çıkarlarına saldırmak için üs olarak kullandığını söyledi.

Irak'ın komşularına bir tehdit kaynağı olmaması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, "Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir" diyerek, Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık izin verilmeyeceğini kaydetti.

Gül, "Tam olarak kararlılığımız mevcuttur ve bu kararlığımız çerçevesinde bu tehdidi sona erdirmek için gerekli bütün adımları atacağız" dedi.

"Irak'ın istikrarının sağlanması çok önemli" diyen Gül, "Bu noktada sağlanacak bir istikrar Irak'ın komşularını, bölgemizi ve uluslararası camiayı da etkileyecektir. Bu nedenle uluslararası camia ve Irak'ın komşuları Irak'a yardımcı olmak zorundadır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda KEİ'nin bölge için önemine işaret etti ve yeni mekanizmalar ortaya konulmak suretiyle bu işbirliğinin devamının sağlanması gereğini dile getirdi. //