BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu yeni Irak sınırı istedi

Yazıcıoğlu Irak sınırından içeri girerek yeni bir sınır çizilmesini istedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türk askerinin Irak sınırından en az 35 kilometre içeri girerek burada yeni bir sınır oluşturması gerektiğini söyledi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Muhsin Yazıcıoğlu, askeri alanda terörle mücedelenin yanaşık düzen eğitimi almış düzenli orduyla yapılamayacağına değinerek, mücadelenin iyi yürütülebilmesi amacıyla anti terör timleri oluşturulmasını istedi. Askeri alandaki mücadelenin iyi eğitilmiş özel harekat timleri ve özel kuvvetler denetiminde yapılmasını öneren Yazıcıoğlu, "Bu birliklere, örgütün ana kaynağına giden ve örgütün başını ezin talimatı verilmelidir. Bunun sınır ötesi veya okyanus ötesi olmaz. Neresiyse orası..." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadele konseptini acilen değiştirmesi gerektiğini dile getiren Yazıcıoğlu, sınırdan sızmaların önlenmesi amacıyla yeni bir öneriyi gündeme getirdi. Türkiye'nin Irak sınırından içeri girerek asgari 25 kilometre ötede yeni bir sınır çizmesi gerektiğini anlatan Yazıcıoğlu, Türkiye-Irak sınırının yeniden oluşturulmasını istedi. Bu sınırın iyi niyetle çizilmediğini, sınırın İngilizler tarafından çizildiğini anlatan Yazıcıoğlu, "Bu toprak kazandım-kaybettim meselesi değildir. Bunu Irak'ın toprak bütünlüğü içinde yapmalıyız. Bunun için kuvvet gerekiyorsa kuvvet kullanılmalı" diye konuştu.

CİHAN