BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Okuyucuya kavuşanlar

Yeni kitaplar raflarda yerlerini aldı.İşte bizim seçtiklerimiz..

Abone ol Zülfü Livaneli'nin anlatı türündeki kitabı ''Sevdalım Hayat'', okuyucuyla
buluştu. Livaneli, son kitabıyla bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık
tutuyor.

Anı ve değerlendirmeleri kapsayan roman tadındaki kitapta, okuma
serüveni peşindeki bir çocuğun düşleri, hücrelere kapatılan ve sürgünlere mahkum edilen bir aydının serüveni anlatılıyor.

KOMİK ŞEYLER YAZMAK

Daha önce ''Deniz Bitti'' adlı deneme kitabı ile öykülerini topladığı
''Canım Acıyor Baba'' adlı çalışması yayınlanan Deniz Kavukçuoğlu, yeni öykü kitabı ''Komik Şeyler Yazmak'' ile okurlarının karşısına çıktı.

Kavukçuoğlu, kitabında İstanbul'un yerlileri ile Rumlardan ve Ermenilerden geriye kalanlar, günlük yaşamları içinde sıkıntılı, buruk ama yine de mutlu, umutlu her kesimden insanı ele alıyor.

REJİSÖR ATIF YILMAZ

Müjde Arslan'ın, Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın yarım asrı
geçen sanat yaşamında yaptığı röportajları bir araya getirdiği ''Rejisör Atıf
Yılmaz'' adlı kitapta yönetmenin sanat görüşünü açıklarken, filmlerine, yaşadığı döneme ilişkin fikirlerini dile getiriyor.

Kitapta, Atıf Yılmaz ile yapılan röportajlar da döneme ayna tutuyor. 1951
yılında Orhan Kemal'in Atıf Yılmaz ile yaptığı röportajın yanı sıra 50 yıla
yayılan bir süreçte Engin Ayça, Attila Dorsay, Vecdi Sayar, Hilmi Etikan, Ayça Atikoğlu, Mehmet Erdem, Hızır Tüzel, Erhan Sökmen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda eleştirmen ve gazetecinin yaptığı röportajlara kitapta yer veriliyor.

GİZLİ SERVİSLER KARANLIK ODALAR, KÖR NOKTALAR

Mahir Kaynak
ve Ömer Lütfi Mete tarafından kaleme alınan ''Gizli Servisler Karanlık Odalar, Kör Noktalar'' adlı kitapta, Stratejist Mahir Kaynak ile gazeteci Ömer Lütfi Mete, gizli servislerle ilgili akılları kurcalayan soruları cevaplandırıyor.


KÖŞELERDE KALEM DALAŞI

Gazeteci-yazar Sinan Sayrugaç'ın kaleme aldığı ''Köşelerde Kalem Dalaşı'' kitabı, gazetelerin köşe yazarları arasında geçen kalem kavgalarını okuyucuya sunuyor.

Araştırma niteliği taşıyan çalışmada Sayrugaç, 1997-2006 yılları arasında
yaşanan kalem kavgalarını aktarıyor. Kitapta, köşe yazarları arasındaki fikir
tartışmalarından çok, kişisel kavgalara yer veriliyor. Yaşanan kalem tartışmaları sırasında, zaman zaman seviyesizliğin ve argonun ne kadar ön plana çıktığı gözler önüne seriliyor.

KÜÇÜK YALANLAR KİTABI

Hikmet Hükümenoğlu'nun ''Küçük Yalanlar Kitabı''
romanı da okuyucuyla buluştu.

Kitapta Hükümenoğlu, yine bilinçaltı ile gerçeklerin gerilimli rastlaşmasının izini sürmeye devam ediyor.

Psikolojik gerilim yüklü polisiye romanda, radyo piyeslerinden hayatı
öğrenen Rezan, yurt dışından ve kalabalıktan korkan Tevfik, gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyen genç bir adam Faruk ve İstanbul'un güzelliklerini anlatan bir kitap yazmaya çalışan ve İstanbul'a gelen Ruslara yardım eden Sofiye'yi bir araya getiren bilinmezin peşindeki Hikmet Hükümenoğlu, ayrıntıların hayatımızdaki önemini, takıntıların ruhumuzdaki izlerini çarpıcı ve ironik bir biçimde anlatıyor.

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ HERKES ÇOCUKMUŞ

''Moda Bulaşıcıdır'', ''B Filmi'' ve ''Erkekler için Şıklık Haritası''
kitabının yazarı Nur Onur'un ''Bir Varmış Bir Yokmuş Herkes Çocukmuş'' adlı yeni kitabı çıktı.

Kitapta tasarımcıların çocukluk yıllarından itibaren tasarıma nasıl
bulaştıklarına dair anekdotlar ve oyuncak bebeklerinin doğum hikâyeleri yer
alıyor. Ünlü tasarımcıların çocukluklarından izler taşıyan bu bebekler, hayalden gerçeğe dönerek her tasarımcının çizgisini ve dikiş tekniğini yansıtıyor.

Kitapta yer alan tasarımcılar, Hayri Akduman, Muzaffer Çaha, Hakan Elyaban, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Dilek Hanif, Banu Hatipoğlu, Cemil İpekçi, Sadık Kızılağaç, Yıldırım Mayruk, Gönül Paksoy, Faruk Saraç, Faize&Sevim, Barbaros Şansal, Canan Yaka ve Zuhal Yorgancıoğlu.

DİĞER KİTAPLAR

Kader Abdolah'ın ''Boş Şişelerin Yolculuğu'', Dehen Altıner'in ''Sevgili
Üniversite'
', Ali Ayçil'in deneme türündeki kitabı ''Kovulmuşların Evi'', Serap Yenilmez'in ''Ve Sustu Şehir'', Birgül Dikici'nin ''Kahve Tadında Düşlerim'', Prens Sabahaddin'in anılarını içeren ''Gönüllü Sürgünden Zorunlu Sürgüne'', bir şizofreni hastasının annesi Aysel Doğan'ın tecrübelerini kaleme alarak yazdığı ''18 Yaşında Uyudun 29 Yaşında Uyandın Oğlum'' gibi anı, anlatı, roman ve hikaye türündeki kitaplar raflardaki yerini aldı.

Son çıkan araştırma inceleme türündeki kitaplar arasında ise Izsak
Schulhof'un ''Avrupa'da Osmanlı Damgası'', Kamuran Gürün'ün Ermeni Dosyasını kaleme aldığı İngilizce çıkan ''The Armenian File'', Kemal Daşcıoğlu'nun hazırladığı ''Osmanlı'da Sürgün İskan, Suç ve Ceza'' ve Zafer Çakmak'ın ''İzmir ve Çevresinde Yunan İşgali ve Rum Mezalimi'' kitapları da okuyucusuyla buluştu.