BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Üç kez ölümle burun buruna geldi

Sanatçı Selçuk Alagöz'ün kızı Banu Alagöz (29), genç yaşında Azrail'le tam üç kez burun buruna geldi. Ama yaşam onu ölümün soğuk kollarına bırakmadı.

Abone ol

İstanbul'u kana bulayan bombalı saldırı ile tsunami felaketinden şans eseri kurtulan Banu Alagöz, az kalsın trafik canavarının kurbanı oluyordu. Banu Alagöz, önceki gece Sarıyer'deki evine gitmek üzere 34 TKD 29 plakalı taksiye bindi. Şaban Kanbur'un kullandığı taksi, Hacıosman Bayırı'ndan inerken, önünde seyreden 34 VL 4263 plakalı otomobil yağışlı hava nedeniyle kontrolden çıkarak savrulmaya başladı. Taksi aniden önüne fırlayan otomobile büyük bir hızla çarptı.

Şoför ağır yaralı

Kazada yaralanan Banu Alagöz, vatandaşlar tarafından İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobilde sıkışan taksi sürücüsü Kambur ise ağır yaralandı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılan Kambur, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Omuzunda ve dirseğinde birer kırık bulunduğu belirlenen Banu Alagöz ise yapılan ilk tedavinin ardından sevkedildiği Metropolitan Florence Ningtingale Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Üçüncü mucize

Banu'nun babası ünlü besteci Selçuk Alagöz eşi Birsen Alagöz ile kızlarının kaza yaptığını haber alınca birlikte hastaneye koştular. Ünlü besteci Selçuk Alagöz, hastanede yaptığı açıklamada, kızının üç kez ölümden döndüğünü söyledi. Kızının 20 Kasım 2003'te onlarca kişinin öldüğü İngiliz Konsolosluğu'na pasaport almaya gideceğini, ancak işi çıkıp konsolosluğa gitmeyince, patlamada yaşamını yitirmekten şans eseri kurtulduğunu anlatan Alagöz, kızının ikinci kez ölümden dönüşünü ise şöyle anlattı: 'Güney Asya'daki deprem ve tsunami feleketi sırasında Banu, Phuket Adası'nda bir otelin halkla ilişkiler müdürü olarak çalışıyordu. Felaketten bir gün önce bir arkadaşını ziyarete Malezya'ya gitmiş. Çalıştığı otelde bulunan 110 kişiden 90'ı ölmüş.' Selçuk Alagöz, kazadan sonra olay yerinde taksinin hurdaya dönmüş halini gördüğünü belirterek, 'Bu olay kızımın yaşadığı üçüncü mucize. Allah onu bize, sevenlerine bağışladı' diye konuştu.