BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,20
HABER /  POLİTİKA

TÜSİADa zeytin dalı

Ömer Sabancı ve Mustafa Koç Başbakan Erdoğan ile yarın bir araya gelecek.

Abone ol

Son dönemde hükümete laiklik ve reformlar konusunda uyarılarda bulunan TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç yarın Başbakan Erdoğan'la bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç'un randevu taleplerine olumlu yanıt verdi. Koç ve Sabancı yarın Başbakan Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili düşüncelerini aktaracaklar.

TÜSİAD ve hükümet arasında bir süredir esen soğuk rüzgar TÜSİAD Yöneticilerinin aldığı kararla farklı bir boyut kazandı. Havayı yumuşatmak isteyen TÜSİAD iki gün önce Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulundu. Başbakan Erdoğan TÜSİAD yöneticilerine olumlu
yanıt verdi. Görüşme yarın Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısının ardanda Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİLER
TÜSİAD yöneticileri ve Başkanı Ömer Sabancı son dönemde yaptıkları açıklamalarda hükümeti laiklik ve reformlar konusunda eleştirmişlerdi. Ömer Sabancı ve Başbakan Erdoğan arasında önceki yıl amcasıyla ilgili tartışma yaşanmıştı. Daha sonra AK Parti yöneticileri TÜSİAD'ı ziyaret ettiler. Başbakan Erdoğan'- da Ömer Sabancı ve TÜSİAD yöneticileriyle bir araya gelerek buzları eritmişlerdi. Başkana Erdoğan ile Mustafa Koç arasında ise Van Yüzücü Yıl Rektörünün yargılanması döneminde polemik yaşanmıştı. Başbakan Erdoğan, Koç'un sözlerini yargıya müdahale olarak nitelemişti.