BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.471,72
HABER /  DÜNYA

Kalaşnikof, silaha karşı

kalaşnikof silahının yaratıcısı Mihail Kalaşnikof, silah ticaretinin sınırlandırılması çağrısında bulundu.

Abone ol

Dünyanın her yerinde sıkça kullanılan kalaşnikof silahının yaratıcısı Mihail Kalaşnikof, silah ticaretinin sınırlandırılması çağrısında bulundu.

Mihail Kalaşnikof (86), Times gazetesine yaptığı açıklamada, böyle bir uluslararası anlaşmayı ihlal edenlere karşı katı yaptırmlar getirilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Kalaşnikof, ''Silahımın ulusal kurtuluş veya savunma amacıyla kullanılması beni rahatsız etmiyor, ancak bu silahlarla barışçı insanların öldürüldüklerini veya yaralandıklarını gördüğüm zaman çok üzülüyor ve sinirleniyorum. Bu silahı 60 yıl önce ülkemin çıkarlarını korumak için yarattım diye düşünerek kendi kendimi sakinleştiriyorum'' dedi.

Kalaşnikof daha önceki bir demecinde, Uluslararası Af Örgütü ile İngiliz kuruluşu Oxfam'ın, hafif silahların yayılmasının önlenmesine ilişkin kampanyalarına destek için, 26 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan hafif silah kaçakçılığıyla ilgili Birleşmiş Milletler konferansına bir bildiri göndereceğini söylemişti.

Kullanımı kolay ve ucuz olan, dakikada 600 mermi atabilen kalaşnikof silahından dünya çapında 100 milyon adet bulunduğu ve tüm saldırı silahları içinde yüzde 80'lik bir paya sahip olduğu belirtiliyor.