BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

ÖSSden ilginç notlar

Bir ÖSS daha sona erdi. Her yıl olduğu gibi sınavlardan yine renkli görüntüler yansıdı.

Abone ol

Kimi stresten bayıldı, kimi sınav sistemini protesto etti, kimi ise "çok zordu" dedi. Sonuçta ÖSYM Başkanı'nın deyimiyle "Bir ÖSS daha sağ salim sona erdi"

Üniversitelerde okumak isteyen 1 milyon 537 bin 433 adayın sınav heyecanı dün sona erdi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "ÖSS ülke genelinde sağ salim tamamlandı. Ülke genelinden 48 TIR ÖSYM'ye sınav evrakı taşıyacak. Sınav sonuçları, 15-20 Temmuz arasında açıklanacak" dedi.
Sınav Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 23 binada, 78 bin 135 salonda gerçekleşti. 195 dakika süren sınavda adaylara 8 testten oluşan 240 soru soruldu. Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS'de tuvalet izni kullandı.

Sınavdan notlar

Veliler yol kapattı: İzmir'in Bostanlı semtinde, Şemikler İlköğretim Okulu'nda sınava giren adayların velileri yoğun trafiğe tepki gösterip yol kapattı.
Hiperaktif raporuyla özel salonda: Zonguldak'ta silgi ve kalem sesinden dahi etkilenerek dikkati dağıldığı belirtilen Melikşah Caka, aldığı 'hiperaktif' raporuyla, sınava özel sınıfta tek başına girdi. Görme engelli Dilek Üyüm de özel sınıfta öğretim görevlilerinin yardımıyla soruları yanıtladı.

Adaylar sınavda, veliler duada: Konya'da adaylar sınava girerken, aileleri dışarda onları dua ederek, tespih çekip Kuran okuyarak bekledi.

Gardiyanlar dışarı: Kayseri Kapalı Cezaevi'nde üçü tutuklu 13 mahkûm da sınava girerken salondaki gardiyanlar, mahkûmların daha özgür bir ortamda soruları yanıtlamaları için dışarı çıkarıldı.

Dansçı Ömer de ter döktü : Kanal D'de yayımlanan 'Dans Eder misin?' yarışmasının birincisi Ömer Yeşilbaş da, İzmir'de ÖSS sınavına girdi.