BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turuncu kategorideki terörist İstanbul Ataşehir'de yakalandı!

İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütünün sözde Erzurum Eyaletinde sorumlusu ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Rodi Çevlik kod adlı Sonuç Gürdeğir isimli örgüt mensubu bugün sabah saatlerinde İstanbul Ataşehir'de yakalandığını açıkladı.

Abone ol

11 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan Sonuç Gürdeğir isimli teröristin, çok sayıda eyleme karıştığı ve 7 polis memurunun şehit olduğu, 3’ünün yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu tespit edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Bingöl ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütü -sözde- Erzurum Eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar listesinde TURUNCU kategoride yer alan Rodi Çevlik kod adlı Sonuç Gürdeğir isimli örgüt mensubu bugün sabah saatlerinde İstanbul Ataşehir ilçesinde saklandığı ikamette yakalandı.

11 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan örgüt mensubunun 09.10.2014 tarihinde Bingöl İl Emniyet Müdürü’nün ve korumasının yaralanması, 2 güvenlik görevlisinin şehit olması eylemini gerçekleştiren örgüt mensupları arasında yer aldığı, Ayrıca, 01.08.2016 tarihinde Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen ve 7 polis memurunun şehit olduğu, 3’ünün yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu tespit edildi. Örgüt mensubu adli işlemleri için İstanbul TEM Şube Müdürlüğüne götürüldü" denildi.

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla turuncu kategoriden aranması bulunan bir teröristin daha yakalandığını belirtti. Bakan Soylu, “Atalay Müdürüm; Birçok eyleme karışan, sana ve evlatlarımıza pusu kuran bir hain daha yakalandı. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Emniyetteki her daim gurur duyduğun kardeşlerin, Turuncu Kategorideki teröristi kıskıvrak yakaladılar. Şimdi hesap zamanı” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Fatma Öncel 4 bilezikle işe girip servet sahibi olmuştu şimdilerde çok üzgün
Foto Galeri Fatma Öncel 4 bilezikle işe girip servet sahibi olmuştu şimdilerde çok üzgün Galeriye Gözat