BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Türk'sen öleceksin!

Hatay'da gelinen skandal noktayı ilin CHP'li vekili Ali Ediboğlu açıkladı: Ambulans çağnldığında bile önce Türk müsün?" diye soruluyor.

Abone ol

AKP'nin sarpa saran Suriye politikasının, Türk halkının sağlığını tehlikeye atma noktasına vardığını ve durumun vahim bir hal aldığını belirten CHP Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu, "Vatandaşlar, 112'yi arayıp ambulans çağırdığında "Türk müsün?" sorusuyla karşılaşıyor.
Suriyeliyse araç derhal yetişiyor" dedi.

Hastanelerde olaylar başladı Hatay'da barınan sığınmacıların el üstünde tutulmasının sorunlara yol açmaya başladığını belirten Ediboğlu, "Hastanelerde öncelik sığınmacılarda. Bu yüzden sığınmacılarla vatandaş arasında kavgalar oluyor. Suriyelilerin vatandaşlarımızdan kıymetli ve öncelikli olması çok rahatsız edici bir durum" diye konuştu.

Ruhsatsız sağlık kuruluşları Sığınmacılara özel olarak Hatay'da ruhsatsız 7 hastanenin faaliyete geçirildiğini ifade eden Ediboğlu, "Devlet görmezden geliyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü desteğiyle Arap kökenli çok sayıda hekim gelmiş. Kimi Fransa, Almanya, Libya vatandaşı. Ciddi para ve ilaç yardımı da var" ifadelerini kullandı.