BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.455,77
HABER /  GÜNCEL

Olay filme Taksim'de protesto

Hz. Peygamber'e hakaretler içeren filme tepki olarak ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Abone ol

ABD'de çekilen ve Hz. Peygamber'e hakaretler içeren ''Müslümanların Masumiyeti'' adlı filme yönelik tepkiler sürüyor.

Beyazıt Meydanı'nda cuma namazının ardından toplanan yüzlerce kişi filme tepkilerini dile getirirken, akşam saatlerinde Taksim'de toplanan bir grup İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.

Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanan aralarında ''Peygambere Saygı Platformu'' üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, "Kutsala hakaret, işgale bahane, kahrolsun Amerika" yazılı pankart açtı. Ellerinde "Peygambere can feda, kahrolsun Amerika", "Kur'an'a uzanan eller kırılsın", "Emperyalist Amerika İslam topraklarından defol", "Amerika-İngiltere-İsrail şeytan üçgeni", "Kahrolsun Batı emperyalizmi" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

BU SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Burada grup adına yapılan açıklamada, "Yeryüzünün zalimleri, bozgunculuk yapmak ve fitne çıkarmak için yeni bir tuzakla, kirli bir oyunla tekrar sahnede. Aziz İslam'a, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yapılan bu çirkin saldırının karşılıksız kalmayacağını, er geç bunu yapanların hak ettikleri kahredici sonuçlarla karşılaşacağını belirtmek istiyoruz" denildi.

Amerika ve İsrail aleyhine sloganlar atan göstericiler, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı. Ardından olaysız bir şekilde dağıldı.