BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,13
ALTIN 2.467,40
HABER /  GÜNCEL

Bu kadının özrü kabahatinden beter

Belli makamlara kadının oturması hatadır. Kadın vali, kaymakam olmamalı. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Her makam kadının makamı değil.

Abone ol

Bu sözlerin sahibi Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” konulu konferanstaki açıklamasının ardından kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı.

Zekiye Çomaklı, konuşmasında kadının narin ve nazik olduğunu ifade etmeye çalıştığını belirtti. Konuşmasında kadının her yere her zaman giremediğini, girmemesi gereken ortamlar olduğunu ifade ettiğini belirten Çomaklı, kadının ağır işlerde çalışamayacağına dikkati çekerek, kadının inşaat mühendisi olabileceğini ama inşaat işçisi olamayacağını, maden mühendisi olabileceğini ancak maden işçisi olamayacağını söyledi. Valilik ve kaymakamlığın ağır makamlar olduğunu belirten Çomaklı şunları söyledi:

Kadın Başkandan şaşırtan sözler

“Bu makamlar, stresli makamlardır. Eruh’ta bir valinin üzerine yürüdüler, Aşkale’de 5 kişi boğulduğu zaman kaymakamın üzerine yürüdüler. Bir kadının üzerine yürümeleri hoş muydu? Erkeğin üstüne de yürümesinler ama o ortamda kadın olsa en az 2-3 ay psikolojik tedavi alması gerekirdi. Erkekler bazı konuları daha rahat atlatırlar. Kadınlar naziktir. ‘Bazı işlerde geri dursunlar’ derken kötü mü olduk şimdi? Belki de bu itici güç olacak, kadın vali sayısını arttıracaklar. Bugün Siirt’te, Diyarbakır’da inşallah bana inat bir kadın vali görev alır, benim sözüm umarım tetikleyici olur. Bunu yapacak kadınlarımız çok. Kimseden özür dileyecek bir durumum yok. Burada amacım kadını korumaktır.”