BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu animasyonu

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu animasyon filmi olan 'Uzay Kuvvetleri 2911' Hollywood çalışanı Rob Powers'in beğenisini kazandı.

Abone ol

Hollywood'un Animasyon ve Görsel Efek dünyasının devlerinin buluştuğu ´Sıggraph  2013´e yönetmenliğini Şahin Derun´un yaptığı ve Türkiye´nin ilk 3 boyutlu animasyon filmi olan ´Uzay Kuvvetleri 2911´ damgasını vurdu.

Hollywood´da animasyon ve görsel efekt denildiğinde akla ilk gelen isim olan ve ´Avatar´, ´Ten Ten ´gibi filmlerdeki başarılı çalışmaları ile bilinen Rob Powers, "Türkiye´den böyle kaliteli bir 3 boyutlu bir animasyon filminin çıkması bizleri çok sevindirdi, filimin içerisindeki, görsel efektler, ses kalitesi, akıcılık ve karakterlere verilmiş olan detaylar çok güzel işlenmiş . Biz bu filimin fragmanları görünce hemen ´Siggraph ´ gibi animasyon ve görsel efekt dünyasının kalbi olan bu fuarda olmasını istedik . Yönetmen ´Şahin Derun ´ gerçekten çok iyi bir filim yapmış , hem Türkiye ´de hem de Amerika ´da ses getirecek bir yapıt olmuş" dedi.

Fuarda, ´Uzay Kuvvetleri 2911´ ayrıca yine Hollywood dünyasının önde gelen yönetmenlerinden Jorge Lucas, Tim Burton, Steven Spielberg gibi ustaların da gözünden kaçmadı.

Filmin yönetmeni Şahin Derun, "Daha önce kimsenin yapmadığı, Türk sinemasının sesini farklı bir proje ile duyurmak istedik. Yıllardır animasyon ve görsel efekt filimlerinde Hollywood projelerinde çalıştım. Artık benim ve ekibim için tarihe geçeçek ve izleyenlerin beğenisini alacak ilk 3 boyutlu Türkçe filmin yapılmasının zamanı gelmişti. Yaklaşık iki yıldan fazla bu proje üzerinde çalıştık. Dünyada kullanılan en iyi görsel efekt teknolojisi olan ´Lightwawe ´programı kullandık. Film 2911 yılında Murat Kaptan ve Uzay gemisi ´Savarona´nın macerasını hem eğitici hem eğlendirici bir dille 3 boyutlu olarak beyaz perdeye taşıyor. Hedefimiz artık bundan sonra yine ´Uzay Kuvvetleri 2911´ ile beraber yine Hollywood´da ses getirecek projelere imza atmak" dedi.